Imac i kondenzatori
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Imac i kondenzatori

05.10.2011 | 15:48
Bok jel ima netko iskustva sa mjenjanjem kondenzatora na imac G5 ploči?

Imac se upali do jabuke i samo ugasi tek nakon 10-20 pokušaja se upali kolko sam vidio to je problem sa kondenzatorima. Otvorio sam imac i skroz na desnoj strani je jedan napuhnuti kondenzator 6.3v 1800uF s kojim kondenzatorom kod nas nabavljivim da ga zamjenim ili neka druga solucija ( promjena svih cca 25 kom?)

Hvala
Tema zaključana.
05.10.2011 | 16:52
Nisam za sada mijenjao kondenzatore na Macu, ali jesam na nekoliko PC matičnih ploča. prilično pimplav posao koji zahtijeva dobru lemilicu sa malim vrhom i po mogućnosti sa regulacijom temperature, te kvalitetna pumpica za lem i naravno tanka žica za lemljenje. Dobro dođe i povećalo sa svjetlom bez obzira na dobar vid.

Najbolje je kondenzator zamijeniti sa istim vrijednostima. Voltaža svakako mora biti jednaka ili viša, ali ne puno čisto zbog veličine, a vrijednosti unutar +/- 10-15%

Svakako se treba oboružati strpljenjem i mirnom rukom. Ukoliko se pokaže teškim odlemiti kondenzator u komadu može se i polagano isčupati tako da mu ostanu nožice na ploči pa onda svaku nožicu posebno odlemiti. I svakako paziti na polaritet kod elektrolitskih kondenzatora.
Tema zaključana.
05.10.2011 | 17:01
Mijenjao ja na eMacu. Zeznuto dosta bilo. Imao sam prefinu lemilicu i nije mogla zagrijati to dovoljno pa sam se namucio.
Inace sama zamijena nije nesto kompliciran posao.
Na ebayu imaju kitovi za zamijenu kondenzatora. Cak i nije toliko skupo.
Ovdije kod nas u Rijeci su slabi sa tim van serijskim vrijednostima, a bogami i serijske vrijednosti nekad nemaju. Lose.
Tema zaključana.
05.10.2011 | 17:11
Jesi li siguran da je glavni problem taj na ploči? Obično su uzrok elektroliti u napajanju, a njih nije toliko zeznuto zamijeniti. Mijenjao sam na jednom iMacu G5 i to je riješilo identičan problem.
Doduše nije pomoglo što su ih izadšno zalili onom smolom. I da, u Rijeci ih se u barem približnim dimenzijama i vrijednostima može naći jeino u Holexu na Zametu.
Tema zaključana.
06.10.2011 | 08:33
Pa sumnjam u kondiče na ploći pošto je jedan napuhnuti. Jučer probao samo tog zamjeniti i nije pomoglo sad ću vidjeti pa probati sve zamjeniti namam šta izgubiti!

A napajanje nisam siguran pošto kad ga uspijem upaliti on radi i po tjedan dana bez problema ( znaju se pojaviti crte ali nestanu! )
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava