printer sharing, lion - win7, problem!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

printer sharing, lion - win7, problem!

19.12.2011 | 23:19
dakle printer (HP F4100) je spojen na win7 stroj. dok sam bio na SL printao sam bez problema preko lokalne mreze, ali od kad sam presao na lion, nije vise bilo srece!
dodao sam printer ponovno, sve izlgeda ok, ali kad odem u print ostane na waiting for printer ili izbaci error!
dali je neko naisao na ovakav problem, ili jos bolje na rijesenje istoga?
Tema zaključana.
20.12.2011 | 00:33
Probaj na Win 7 poisključivati onih njegovih 700 firewalla i zaštita, definirati mu da je mreža na koju spojen "kućna mreža", isključiti onaj glupi "home sharing" ili kako se ono već zove, kreiraj usera identičnog imena kao što ti je na Macu i identičnog passworda kao na Macu te na sharingu printera dodijeli da taj user ima pune ovlasti.
Tema zaključana.
21.12.2011 | 02:28
nista!
popiz... sam!

dodjem do situacije da posaljem file u print, na windowsima se prikaze u printer queueu, mac javi da je sve obavljeno, printer se oglasi kao da ce krenuti sa ispisom i tu stane sve!

napravio sam i usera, dao mu sve ovlasti, iskljucio firewall na winsima, updateao drivere na oba stroja, iskljucio homesharing, ukljucio ga opet, spajao printer preko LPD-a (kojeg sam prethodno ukljucio i na winsima), pa kao spoolss kao smb://IPadresa/ime_printera...
ne znam vise kako to srediti osim da odem kupiti jedan novi mrezni printer koji po mogucnosti podrzava airprint!

svejedno hvala na pomoci!
Tema zaključana.
21.12.2011 | 08:52
HP1102w radi savršeno u oba svijeta i ima AirPrint po defaultu
Tema zaključana.
21.12.2011 | 22:09
Jesi li siguran da problem nije vezan za jedan određeni dokument, ili za jednu određenu aplikaciju?

Probao si printati iz 3-4 različite aplikacije, odnosno različite fotke, dokumente, tablice...
Tema zaključana.
22.12.2011 | 15:40
na zalost 0 bodova! pages, textedit, preview... rezultat isti!
dijelio bi printer preko maca ali radi se o macbooku koji nema fiksnu poziciju pa nije bas zgodno.
dijeljenje dokumenata radi srecom pa ajde, odem na drugi komp i isprintam sta zelim, ali nije to nacin! druga stvar je sto se tesko mirim situacijama kad prilicno jednostavna stvar postane frustrirajuci "pain in the..."
nasao sam u ADM-ugore navedeni printer, pa mozda se pocastim poslje nove godine i izbacim windowse iz lanca mac - priner!
Tema zaključana.
22.12.2011 | 23:55
nećeš imati nikakvih problema sa tim printerom. tih, brz, jednostavan za setiranje
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava