USB to FW i obratno
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

USB to FW i obratno

• BB
  • Korisnik
09.02.2012 | 15:20
Zanima me je li itko isprobao neki od USB/FW adaptera i ako je, kakva su iskustva?
Pretpostavljam da to ništa ne pomaže s brzinom, nego da eventualno može biti korisno ako jedna sprava ima samo FW, a druga samo USB, pa da ih se ipak može spojiti...

Hvala na bilo kakvom komentaru ili odgovoru!
Tema zaključana.
09.02.2012 | 15:26
Čemu to? Sjećam se da su bili skupi. Za što ti to treba, jedino mi Air pada na pamet?
Tema zaključana.
09.02.2012 | 15:37
Imaš za sitnu lovu na eBay. Međutim to ne radi jer su različiti protokoli. Zaboravi USB to FW jer je to nemoguće.
Tema zaključana.
  • BB
  • Korisnik
09.02.2012 | 17:34
Hvala na odgovorima! I mislila sam da je bezveze

@Riba: imala sam već situacije da mi je usfalio FW na Mac Booku, kad sam trebala prebacivati neke gomile koječega, pa to preko USB traje sto godina...ili recimo, ako externi disk ima FW, a MB nema, bilo bi lijepo da postoji čarolija koja taj USB na MacBooku pretvori u FW
Tema zaključana.
09.02.2012 | 17:44
O kojem se MacBooku radi?
Tema zaključana.
09.02.2012 | 17:55
Ajde, ne tjeraj mak na konac. Mislim kako je pitanje bilo više hipotetski,be očekivanog valjanog odgovora.
Po meni, takve su situacije rijetke. Koliko vidim samo 3 od 11 MB-a nemaju FW, dva zadnja i aluminijski.
OK, postoje situacije.
Tema zaključana.
  • BB
  • Korisnik
09.02.2012 | 19:04
@Riba: moj je MB Unibody, tj. alu (2008).

@zabac: nije mak na konac, stvarno me zanimalo. Ja sam još uvijek povremeno u situaciji da nešto trebam napravti sa starijim Macovima koji imaju FW, pa mi fali što moj MB nema...
Tema zaključana.
09.02.2012 | 19:32
Nema - nema Ako ti je stvarno potreban, prodaj Macbook i uzmi Pro
Tema zaključana.
  • BB
  • Korisnik
09.02.2012 | 20:01
Joj, vidiš, kak se nisam sama toga sjetila?!

Nije da ne volim čačkati po starim Macovima (a i novim), ali da mogu samo tako "uzeti" bilo što, već bih davno štošta riješila

U svakom slučaju, hvala svima na komentarima i odgovorima!
Tema zaključana.
09.02.2012 | 20:12
Sjećam se da je bilo nekog čarobiranja FW i Eternet, samo preko nekog adaptera i jednosmjerno. Ako te interesira, malo proguglaj, možda naletiš na odgovor.
Tema zaključana.
09.02.2012 | 22:15
BB, zaboravi firewire. Jeftinije i lakse je kupiti vanjski USB disk nego bilo kakav pokusaj spajanja na FW sa ovim sto imas. Ja sam vec zaboravio taj Appleov fush sa skidanjem firewire portova na MacBookovima.
Tema zaključana.
  • BB
  • Korisnik
10.02.2012 | 14:47
Hvala svima na komentarima!

Već sam to i prije proučavala (i USB/FW i Ethenet/FW) i konstatirala da je i ono što se spominje kojekuda prekomplicirano, preskupo ili neodređeno.
Onda sam nedavno vidjela da se i kod nas prodaje neki tobožnji adappter, pa sam zato pitala o iskustvima...

Ostajem ja uz USB kojeg većina sprava ima, a u budućnost ćemo ionako putovati kroz Thunderbolt
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava