Mac mini mid 2010 Vertex 3 ssd problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac mini mid 2010 Vertex 3 ssd problem

31.03.2012 | 13:23
Da se nadovezem na ovu temu: www.jabucnjak.hr/forum/hardver/85361-mac...r-na-2-monitora.html

Kupio sam jucer Vertex 3 ssd i ugradio ga u mac mini. Nakon instalacije dočekali su me problemi.

Beach ball se pojavljuje svako malo i traje 30-60 sec. Događa se toliko često da je mac neupotrebljiv.
Googlao sam malo i naišao na teme gdje ljudi imaju identičan roblem. Pošto je bilo jako kasno, najbolje što sam mogao zaključiti iz pročitanog je da bih trebao pomoću ocz-ovog tool-a "forsirati" sata 2. Moj mac mini nema sata 3, kad sam ugradio ssd, speed je bio na 3gbps, a negotiation speed na 1.5.

Izvadio sam ssd i stavio ga u notebook star cca 4 godine. Instalirao sam win 7 i opet isti problemi, samo se sada dešavaju još češće.

Što da radim? Ima netko sličnih iskustava?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
31.03.2012 | 17:15
SSD nije baš jeftina igračka, kako to da si ga kupio na blef prije nego izguglaš radi li ok na Macu i provjerio u XLR8 bazi kompatibilnost?

Sada možeš svega tri stvari:

1) pogledati nudi li se firmware update,

2) zamijeni ga u trgovini za neki drugi,

3) prodaj nekome kome radi.

Naravno, uvijek možeš pitati i službeni support što kažu. Meni je Kingston poslao iz Engleske zamjenski jer V100 je imao problem na Macovima. Dobio lijepo V+200 i sada je sve ok.
Tema zaključana.
31.03.2012 | 17:59
Nisam ga kupio na blef. Taj isti disk (doduše, ne isti firmware) radi na mom modelu mac-a. Znam ljude koji ga koriste.
Koliko sam uspio skužiti, problem je u najnovijem firmware-u.

Uostalom, pokrenuto sam nekoliko tema po raznim forumima i više manje su se svi složili da je taj disk najbolji odabir.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
31.03.2012 | 22:02
Čudno da bi proizvođač u novijem firmwareu napravio takvu grešku, ali sve je moguće. No, pa onda samo zatraži od supporta flasher za stari firmware i sve 5! Kingston npr. nudi bootabilni Mac image s kojeg možeš flash firmwarea napraviti u trenu, vjerojatno i Vertex ima nešto slično.
Tema zaključana.
02.04.2012 | 11:37
Upravo isprobao isti disk na macbook pro (early 2011). Dešava se slična stvar, samo se ovaj puta beach ball ne pojavljuje toliko cesto. Ovaj puta sam postigao sata 3 brzinu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava