Krepala pa oživila Cinema...?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Krepala pa oživila Cinema...?

25.05.2012 | 16:03
Dakle setup je sljedeći: Mac Pro te na njega putem DVI kabla spojen Dell a preko Adaptera za mni DV spojena Cinema.

Nakon buđenja (i mog i Mac-a) iz sleepa upali se samo Dell i sve aktivne aplikacije su na njemu i one koje po defaultu držim uvjek na Cinemi..... U System Preferences vidim samo Dell.

E da, na Cinemi "blinka" svijetlo kao da je u sleep-u, Cinema je stara antiglare 23" i nikad nije pokazivaa znakove da ce krepat, doduše nemam pojma šta bi to trebala pokazivat. Možda je ovo znak

Pregledam sve spojeve i svi su ok....

Nakon gašenja i paljenja stroja Cinema se ponaša kao da se ništa nije dogodilo....?
Prilozi:
Tema zaključana.
25.05.2012 | 16:08
Evo i vizualno

Zanemariti okolinu, nije bas po mom guštu ali trenutno sam na privremenom radu u iznajmljenom stanu u Dubrovniku pa nisam bas mogao birat.....
Setup.jpg
Tema zaključana.
25.05.2012 | 17:57
Knjige ispod monitora su interesantne. LOL
Tema zaključana.
25.05.2012 | 19:00
Nakon gašenja i paljenja stroja Cinema se ponaša kao da se ništa nije dogodilo....?

Ponaša se dobro (zdravo, normalno) ili se ponaša pokvareno (ne pali se)?
Tema zaključana.
25.05.2012 | 19:07
Ok, malo sam nejasno napisao Radi, najnormalnije....
Tema zaključana.
25.05.2012 | 19:21
Kad ti se to dogodi lupis cmd+F2, pa vidi da li dolazi k sebi
Tema zaključana.
25.05.2012 | 19:45
a ako ne dolazi, otvoriš sys prefs pa display pa pogledaš da li uopće kuži da ima drugi monitor (npr. Da li ti nudi opciju mirror displays)
Tema zaključana.
25.05.2012 | 20:11
Pa rekao sam da u SP nije Cinema ni postojala.....
Tema zaključana.
25.05.2012 | 22:15
sorry, nisam pažljivo čitao.

Dakle, onda probaj preštekati monitore pa provjeri što se onda događa - da li problem ostaje na monitoru ili na portu?
Tema zaključana.
26.05.2012 | 08:45
Možda sam stvarno nespretno napisao, ali nemam potrebu preštekavat ništa jer se monitor nakon restarta kompa ponaša najnormalnije. Rade oba dva ko da nikad nije bilo problema. Mene zanima što je moglo uzrokovat taj trenutni gubitak monitora?
Tema zaključana.
26.05.2012 | 09:07
Bilo što. OS bug, loš spoj na konektoru, kvar na grafulji, kvar na monitoru, elektromagnetna oluja na Suncu...

Ako se ponovi, pokušaj kabel od monitora odpojiti i ponovno spojiti, pa zamijeniti monitore. Naravno, prije nego resetiraš Mac.
Tema zaključana.
26.05.2012 | 09:17
To mi je bila ideja, ali nisam bio siguran da je dobro da otpajam i spajam monitore dok MP radi?
Tema zaključana.
26.05.2012 | 09:34
Ma, to su navike iz pradavnih vremena TTL monitora. Čak ni VGA monitori nisu osjetljivi na to, a sve se digitalne signale može spajati i odpajati na živo bez frke (USB, FW, DVI, DP/MDP, eSATA) i opasnosti da će doći do hardverskog kvara. (Naravno, u slučaju da odštekaš vanjski disk bez ejecta, može doći do gubitka podataka na njemu, ali to nije ovdje tema).
Tema zaključana.
26.05.2012 | 09:44
da, šta ti je navika Kad sam prije 10-tak godina kupio prvi Mac svakih pola godine sam radio clean install sistema

Nego reci mi, u ovom stanu gdje sam privremeno struja je pomalo u komi tako da kad god negdje upalim/ugasim svjetlo to čujem na zvučnicima.
Komp, i monitori su spojeni preko UPS-a (dok su zvučnici direktno uštekani u "zid" ) to ne bi trebalo imat nekog utjecaja, ili?
Tema zaključana.
26.05.2012 | 09:57
To sigurno ima utjecaja, jer je potencijal uzemljenja različit. Odnosno - osnovna instalacija je uzemljena (i to loše, vjerojatno), a izlaz UPS-a je "plivajući".

S obzirom da je uzemljenje instalacije vjerojatno loše, u zvučnicima čuješ 50 Hz broom. Vjerojatno bi to nestalo da ih spojiš na UPS. Ja bi to učinio bez obzira na to da li ti smeta broom, jer ovako možeš potencijalno oštetiti audio out port na Macu.
Tema zaključana.
06.06.2012 | 11:37
Ok, par dana je sve radilo kako spada, danas je cinema pocela svako malo "treptat" kao da opali flash (blic), s obzirom da se događa samo na jednom od dva ekrana, nadam se da nije do grafičke kartice....?
Tema zaključana.
06.06.2012 | 12:06
Može biti i do nje (na izlaznom dijelu), ali vjerojatno nije.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava