Paranoja ili moram mijenjat hinge
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Paranoja ili moram mijenjat hinge

• forthdancer
  • Posjetitelj
29.08.2012 | 23:32
Dakle ovako,

posjedujem macbook pro 5,1 early 2009 stvar je u tome da sam nedavno po prvi puta lego u krevet i stavio laptop na savijena koljena pod kutom od cca
45" odnosno tipkovnice prema licu i na moje iznenadjenje opla ekran mi se zafikelji prema dolje i poklopi mi prste.

Prva stvar google i da vidimo, tu sam naletio na cijeli niz debata od toga da je problem koji je apple zaprimio pa ce sredit do toga da je tako dizajnirano
kako bi se moglo otvorit ekran rukom itd...

uglavnom skuzih da nisam jedini i da vrlo vjerovatno stroju nije nista ali sam po komentarima drugih u kontaktu sa drugim mb pro novim u ducanima isprobao malo koko to sljaka, npr model 2011 ima jako dobar otpor i ne zatvara se proban u emezzeti u Gornjem Stupniku dok u istyle-u 2012 model se zaklapa sam ali ne do kraja kao moj koji mi poklopi prste...

U svakom slucaju sta vi mislite da li sam lud, mozda za zamijenim sa novim vec sam naso par na ebayu ili sam samo malo paranoican...
Tema zaključana.
29.08.2012 | 23:49
Ja imam late 2008, koristim ga uspješno već skoro 4 godine. Sad sam (prvi put) probao to što si opisao i - zaklapa se i meni. Ne mislim da je to ikakva neispravnost.
Tema zaključana.
29.08.2012 | 23:49
Jebale te hinge. Imamo mi domaču riječ za to. Velimo da su to panti.
Tema zaključana.
  • forthdancer
  • Posjetitelj
29.08.2012 | 23:52
Hebi ga, smayo samo da te pitam da li ti se zaklopi skroz do prstiju ili stane negdje na 25" od ruba kucista?
Tema zaključana.
29.08.2012 | 23:58
Ovisi koliko ga nagneš (tj. koliko su koljena podignuta). Ne zaboravi da to nije normalan položaj. Problem bi bio da ga staviš na ravan stol i otklopiš ekran pod bilo kojim kutem, a on padne "na leđa" do dna.

BTW, žabac, nisu panti, nego brtvele.
Tema zaključana.
  • forthdancer
  • Posjetitelj
30.08.2012 | 00:01
Ok tu nemam problem, neki dan sam malo matice zategnuo misleci da nije to, ali dobro sad sam se malo smirio.

Samo mi nije jasno zasto na 2011 modelu to ne radi a recimo na mom odnsno tvom i 2012 modelu radi...
Tema zaključana.
30.08.2012 | 00:42
Mislim da to nema veze s generacijom ni serijom, nego ide od primjerka do primjerka.
Tema zaključana.
  • forthdancer
  • Posjetitelj
31.08.2012 | 14:13
Cisto informativno, raspito sam se po servisima za zamjenu,

nevjerovatno ali nigdje osim u istyle se ne moze zamijeniti, samo cijeli ekran sa svime...

A u istyleu racunaju cca 100eu, kad sam malo pogledo po ebayu novi nosaci i matice ispadnu cca 30eu sa

postarinom i ostalim troskovima i nekih 15-25 min vlastitog rada.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava