Company of Heroes usporava i trza
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Company of Heroes usporava i trza

23.01.2015 | 04:07
Kupio sam CoH bundle (originalno prvo izdanje sa svim ekspanzijama) i instalirao ga uredno preko AppStore. Performance test se zavrsio i kaze da to moja Retina moze da vrti sve na HIGH sa 20-40FPS.

Igra je RTS pa misije traju sat-dva. Primjetim da nakon nekog vremena cijela igra se uspori do neigrivosti. Par sekundi je potrebno da prihvati klik misa da selektira neku jedinicu.

Spustio sam i graficke postavke na medium, medjutim ista stvar se desava.

Snimim, izadjem iz igre i ponovo pokrenem (bez restarta racunala), sve radi bez greske :/ Onda ce se vjerojatno opet nakon sat-dva usporiti...

Ima li neko kakav hint u cemu bi mogao biti problem? Nedovoljno optimizirana igra? Ili neki problem sa OS X?

Thx
Tema zaključana.
23.01.2015 | 07:20
Simptomi zvuce kao da ostaje bez RAMa i pocne sa swapanjem. Sto kaze Activity monitor na koristenje resursa kada se to dogodi?
Tema zaključana.
24.01.2015 | 03:05
Hvala Riba, bas cu pogledati slijedeci put kada se to dogodi.

Jako su los posao programeri napravili ako 16GB memorije + SSD nije dovoljno za 5 godinu staru igru
Tema zaključana.
24.01.2015 | 06:27
Moze biti kakav memory leak ili slicno. Imas li zadnji patch za igru?
Tema zaključana.
24.01.2015 | 07:31
Imam 16GB od toga sustav koristi 5-6 (navedena igra niti 2GB), ali File Cache (dole desno, Memory Tab) mi je bio 10-11GB. Fakticki je pojeo cijelu radnu memoriju.

Kada je igra zatrebala vise, ovaj se ocigledno nije ispraznio da ustupi prostor (jer aplikacije imaju prioritet, a ne taj cache).

Isao sam rucno purge iz Terminal. Sada je na nekih 700-800MB, pa vidjet cemo hoce li to pomoci

Igra je kupljena na AppStore, ne nudi mi nikakav update, pa smatram da imam zadnju inacicu :/
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava