Undelete Contacts iCloud
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Undelete Contacts iCloud

23.11.2012 | 15:03
Mogu li se nekako povratiti kontakti koji su bili sinhronizirani sa iCloudom. Ne postoji backup. Kontakti su greškom obrisani na jednom uređaju a sinhronizacija je obrisala kontakte na drugom iPhoneu.
Tema zaključana.
23.11.2012 | 16:06
Imaš li te kontakte ili barem dio njih na svom računalu? Naime, postoji mogućnost da ih onda vratiš, a inače vrlo teško. Ne znam da li bi ti vraćanje backupa iPhonea sa računala ili iClouda moglo pomoći. Sa iClouda svakako moraš napraviti restore što prije jer postoji mogućnost da je već backupirano ovo zadnje s(r)tanje gdje su kontakti izgubljeni.
Tema zaključana.
23.11.2012 | 16:25
Na računalu nema ništa. Na iCloud nije napravljen backup. Postojala su dva uređaja sa sinhroniziranim kontaktima. Na drugom uređaju je druga osoba obrisala nepoznate kontakte. Sinhronizacija je obrisala podatke sa prvog uređaja. Kod pokretanja sa restore-a, sa iClouda napravljen je prvi backup (sa obrisanim kontaktima), zatim brisanje sa telefona i restore ustvari samo zadnjeg backupa (koji nema te kontakte).
Tako ide restore procedura. Sad imam obrisani telefon, krivi backup i ništa na računalu.
Jedina nada je nekakav interni undelete na iCloudu.
Tema zaključana.
23.11.2012 | 20:12
Ufff, ja sam pogledao iCloud i preko web browsera, ali nisam našao nikakvu opciju za vraćanje obrisanih kontakata. Jedina nada je bio kakav backup na računalu ili npr na Google contacts.

Evo nekih linkova:
www.iphoneforums.net/forum/icloud-81/res...eted-contacts-40627/
forums.macrumors.com/showthread.php?t=1334907
discussions.apple.com/thread/3933842?start=0&tstart=0
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava