No SIM?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

No SIM?

25.12.2012 | 20:57
pozdrav svima,

dakle, nakon svih errora 1015 ili 1600 kod pokusaja restoreanja iphonea 3g na 3.1.3. (koji navodno najbrze radi s tim modelom) uspio sam napraviti custom firmware sa pwnage toolom te ga restoreati...namjera je da ga jb-kam i da ga unlock-am, jb sam uspio a sto se tice unlocka instalirao sam ultrasnow ali kad stavim VIP SIM (inace je originalno na t-mobileu) pise mi No SIM, da li netko moze pomoci zasto se to desava unatoc tome sto sam instalirao ultrasnow i napravio unlock?

pada mi na pamet i da odem do t-mobilea (u biti to mi je sad upravo palo na pametB) i zatrazim tvornicko otkljucavanje jer je pretplata na tom broju odavno istekla a ja sam uredjaj dobio od frenda koji ga ne zeli vise koristiti i ne treba mu...hm?

hvala unaprijed svima
pozz
Tema zaključana.
25.12.2012 | 21:00
Novi pravilnik obavezuje operatere da nakon isteka pretplate besplatno otključaju uređaj. Naravno, obavezuje ih samo ako je ugovor potpisan nakon stupanja pravilnika na snagu, ali navodno T-mobile ne pravi probleme i otključava sve stare, "otplaćene" uređaje besplatno. Ali bi zahtjev trebao podnijeti tvoj frend.
Tema zaključana.
25.12.2012 | 21:02
Za unlock nije bitna verzija iOS-a vec koji je BB.
Tema zaključana.
25.12.2012 | 21:03
aha, nekako moraju identificirati da je uredjaj bio njegov ili? kako to uopce rade? mislim jasno mi je da ne mogu svakome to napraviti tko ih dodje zatraziti (kradja i slicne domisljatosti) ali opet ne kuzim kako znaju da je bas ta osoba koristila uredjaj, npr. u mom slucaju frend je uredjaj dobio u firmi te ga zadrzao (otpis) i bio mu u ladici, i sta sad? mora netko iz firme potvrditi da je upravo to taj IMEI ili?
hvala
Tema zaključana.
25.12.2012 | 21:03
saint kaže:

uf, moze malo pojasnjenje ?

hvala
Tema zaključana.
25.12.2012 | 21:13
saint kaže:

BB=baseband jel?

u ovom slucaju je 5.15.04

MuscleNerd has just confirmed that the updated Ultrasn0w will also unlock baseband 05.15.04.

izvor: www.iphonehacks.com/2010/11/ultrasn0w-fo...seband-05-15-04.html
Tema zaključana.
25.12.2012 | 21:21
Nema se tu šta objasniti. Operativni sustav nije bitan kad se o otključavanju radi. Nego Modem Firmware koji se nalazi u Općenito- Opis- Modem Firmware.
Jer Apple je korištenje drugih operatora blokirao kroz taj Madem Firmware a dečki su provo pokušavali svim naporima naći mijesto gdje bi mogli placirati njihov hack, a onda bi neko od njih napisao hack i to bi radilo dok Apple nebi opet zatvorio tu rupu i tako do sad. Sad je taj ringišpil stao, ništa ni od Unlock-a i od Jailbreak-a.
Tako da da li je tvoj IP moguće otključati ili ne odlučuje samo koji mu je Moden Firmware, nadam se da sam ti sve uspio objasniti.
Tema zaključana.
25.12.2012 | 21:22
Taj BB se nemoze otkljucati sa Ultras0w moras raditi ipad bb pa onda downgrade
Tema zaključana.
25.12.2012 | 21:23
saint kaže:
Taj BB se nemoze otkljucati sa Ultras0w moras raditi ipad bb pa onda downgrade

ipad BB? guglam jel?

cekam jos smayin odgovor vezano za operatere i mislim da ce to biti najizglednija opcija, factory unlock, hvala svejedno
Tema zaključana.
25.12.2012 | 21:23
tino1 kaže:
Nema se tu šta objasniti. Operativni sustav nije bitan kad se o otključavanju radi. Nego Modem Firmware koji se nalazi u Općenito- Opis- Modem Firmware.
Jer Apple je korištenje drugih operatora blokirao kroz taj Madem Firmware a dečki su provo pokušavali svim naporima naći mijesto gdje bi mogli placirati njihov hack, a onda bi neko od njih napisao hack i to bi radilo dok Apple nebi opet zatvorio tu rupu i tako do sad. Sad je taj ringišpil stao, ništa ni od Unlock-a i od Jailbreak-a.
Tako da da li je tvoj IP moguće otključati ili ne odlučuje samo koji mu je Moden Firmware, nadam se da sam ti sve uspio objasniti.

hvala
Tema zaključana.
25.12.2012 | 21:33
Definitvno najbolja opcija je otkljucavanje preko operatera.
Tema zaključana.
25.12.2012 | 21:34
U krajnjoj liniji njih nije briga za konkretan uređaj tko ga je kupio i koristio, nego ugovor koji su imali s nekim. Ako je ugovor istekao, a netko je po njemu koristio iP3, to je njima dovoljno. Ali, pretpostavljam, operateri imaju evidentirane IMEI brojeve uređaja koji su bili korišteni s određenim pretplatničkim brojem.
Tema zaključana.
25.12.2012 | 21:34
saint kaže:
Definitvno najbolja opcija je otkljucavanje preko operatera.

ok pokusati cu otici onda do t-mobilea da mi otkljucaju iako sam uredjaj dobio, nisam ga ja koristio pa se nadam da nece praviti probleme te da im treba samo IMEI i pretplatnicki broj na kojem je uredjaj koristen...
Tema zaključana.
25.12.2012 | 21:37
smayoo kaže:
U krajnjoj liniji njih nije briga za konkretan uređaj tko ga je kupio i koristio, nego ugovor koji su imali s nekim. Ako je ugovor istekao, a netko je po njemu koristio iP3, to je njima dovoljno. Ali, pretpostavljam, operateri imaju evidentirane IMEI brojeve uređaja koji su bili korišteni s određenim pretplatničkim brojem.

ok, hvala
Tema zaključana.
25.12.2012 | 22:39
Probaj vidjeti u ovom thread-u.
www.jabucnjak.hr/forum/iphone/58710-ipho...ranica-3.html#100474

Ja sam pomocu tih informacija otkljucao nekoliko 3G i 3GS iphone-a.
Tema zaključana.
27.12.2012 | 19:47
poslao jučer mail na korisničku podršku sa IMEI brojem, Serial Number, Model Number i broj koji je korišten u uređaju te kad je kupljen i da nemam niti račun niti garanciju.... danas mi javili da je otključan sa uputama kako da ga aktiviram...trenutno mi nešto šteka pa ga resetiram no vjerujem da će stvarno i biti otključan...
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava