iPhone i email na T-Com routeru
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone i email na T-Com routeru

• dpasaric
  • Posjetitelj
30.08.2013 | 01:03
Ne mogu ovo testirati jer nisam T-Com korisnik, a i svi oko mene su na nekim drugim operaterima, pa molim za hint!

Frendica ima iPhone 3GS i T-Com joj je provider doma. Također iPhone je na T-Comu. Dok joj gmail na njemu fino radi, njen mail od firme može primati, ali outgoing ne prolazi iako je podešen na T-Comov outgoing. Greška koju javi je nešto u stilu da server ne dopušta re-route ili tako nešto (nisam još imao uređaj u rukama, ovo je iz razgovora). Je li netko imao neki problem u tom smjeru?

Tnx!
Tema zaključana.
30.08.2013 | 09:29
Meni preko Thomsona 782i ide bez problema, sa iP4.
Tema zaključana.
30.08.2013 | 09:46
Davore, odnedavno T-com SMTP server blokira slanje ako korisnik nije autentificiran (isti username i password kao za pop3). Vjerojatno je u tome problem. Isto tako, uz autentifikaciju, sada korisnici T-com interneta mogu slati mailove preko t-com servera i kad nisu spojeni na internet preko T-coma (jer ima autentifikacija). Ali - zašto za slanje ne koristi server od firme (uz autentifikaciju)?
Moje je iskustvo da je slanje preko T-com smtp servera najzadnja moguća opcija jer su postavili za današnje vrijeme besmislene limite. Odbija poslati mail veći od 2-3 MB. Odbija poslati mail koji ide na više od 5-6 primatelja. Bilo je još par stvari koje su mi smetale, već sam i zaboravio...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
30.08.2013 | 14:00
E ovo su vrijedne informacije! Ok, vjerojatno je onda to u pitanju. Probam joj to srediti, pa javim ishod! Hvala!
Tema zaključana.
30.08.2013 | 17:54
Dakle, trebas postavke za Outgoing SMTP server T-Coma (koji sasvim uredno radi i nemam prigovora, BTW):

SMTP: smtp.t-com.hr

U postavke servera upisati svoj Username (onaj dodijeljen od T-Coma).
Password (upisati)
Use SSL ON
Authentification: Password
Server Port 25 (vazno Outlook ne prihvaca ovaj port vec tamo treba upisati port 465 za iste postavke, iphone ga prihvaca, za slucaj da ti treba info).

Trebalo bi raditi.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava