Kupovina polovnog - savjeti
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina polovnog - savjeti

28.02.2012 | 21:43
saint kaže:
Ok,evo detaljno kako i sta provjeriti prilikom kupovine polovnog iPhone-a

Ako se radi o 3G ili 3Gs

1.provjeriti koji je BB Setings - General - About - Modem F. / Ako je 06.15.00 taj mobitel nemojte kupovati jer mu neradi GPS tj to je BB od iPada i nema opcjije dongrade-a (Na iphone 4 -4S nema ovog BB)

znači sve što ste navodili vrijedi i za 3G i za 3GS modele? sve ispod BB-a 06.15.00 se može otključati, tj. downgreadati - i na 3G-u i na 3GS-u?
Tema zaključana.
28.02.2012 | 23:15
Ne bas,BB ostaje isti tj ne moze se uraditi downgrade osim na 3G koji ima stari BL(ti su telefoni prava rijetkost) e sad sto se tice otkljucavanja ni tu se ne moze bas svaki BB otkljucati.Pod ovim mislim na koristenje ultrasn0w-a.Koliko vidim na forumu sada postoji opcija regularnog otkljucavanja preko T-coma i Vipa.Sto znaci da igra ulogu i sa koje je mreze.
Tema zaključana.
29.02.2012 | 20:02
ma ne snalazim se u tim kombinacijama baš, a kupujem polovni iPhone 3G ili 3GS pa se pokušavam informirati da se ne zaje...
postoji li gdje kakav popis/tablica po kojoj se može vidjeti s obziroma na BB i OS može li se uređaj otključati i eventualno downgreadati (3.1.3 za 3G / 4.x za 3GS)?
evo, konkretno za jedan uređaj - BB mu je 05.15.04, a OS 4.2.1. može li se otključati i može li se spustiti na 3.1.3?
Tema zaključana.
29.02.2012 | 21:04
Zadnji BB za 3g i 3gs koji se može softwerski otključati sa ultrasn0wom je 5.13.04, a za iPhone4 01.59.00, te naravno onaj nesretni 6.15.00 koji se inače ne preporuča.

Dakle ovaj sa bb 5.15.04 se ne može otključati osim službeno, a spuštanje verzije iOSa na nižu moguće je samo ako postoje spremljeni SHSH. U slučaju da je iPhone jailbreakan i ima instaliranu Cydia onda se u njoj može provjeriti koji su SHSH spremljeni, u protivnom potrebno je instalirati Tinyumbrellu i sa njom provjeriti za koje su iOS verzije na raspolaganju SHSH.

EDIT
Samo da nadodam, da se BB ne može spustiti na nižu verziju čak i ako se instalira niža verzija iOSa.
Tema zaključana.
29.02.2012 | 21:23
ok,skužio sam sistem. hvala puno.
Tema zaključana.
29.02.2012 | 21:56
Ako se strpiš do kaja godine () budem imao jedan koji je tvornički otključan jer mi ističe pretplata i uzeti ću novi. Otključan je preko T-Coma (nije petljano po njemu). E sad, moglo bi se kaj iskemijati i mjenjati (moj 3G za 4G uz neke kune s moje strane). Imam sve papire, garancije, račune i kutiju. Jedino su slušalice stradale.
Tema zaključana.
29.02.2012 | 22:04
da, super - do kraja godine...
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Prijava