iMessage
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMessage

29.12.2012 | 18:15
evo, i kod mene problemi - nikako da mi proradi taj iMessage, ne kužim šta ne radim dobro...
dakle, htio sam omogućiti komunikaciju između curinog iPhonea i svog iPada, ali neće. kada želim s iPada poslati poruku kaže da njen kontakt nije prijavljen na iMessage. radi se o iPhoneu 3GS i iPadu 2 wi-fi, oba imaju iOS6. spojeni smo na kućnu wi-fi mrežu.
šta tu sve treba namjestiti?
Tema zaključana.
30.12.2012 | 11:19
Provjeri njoj u postavkama je li iMessage uključen i za koje adrese. Bilo bi dobro da ima broj mobitela i email. Pokušaj joj poslati iMessage ne mail, a ne na broj. Budući da tvoj iPad nema SIM karticu, mislim da i moraš tako.
Tema zaključana.
30.12.2012 | 11:27
Uiskljucit pa ukljucit imessage. Provjeriti dali je upisan broj telefona i e-mail. U vecini slucaja ne proradi iz prve i jedna strana ce pokrenuti onu drugu.
Tema zaključana.
30.12.2012 | 11:53
Prvo na njezinom iPhoneu idi u postavke Poruka i pronađi opciju Receive At i tamo se uvjeri da je iMessage prijavljen na Apple ID te da je za primanje i slanje poruka kvačica samo ispred telefoskog broja. Ako ti iMessage nije prijavljen na Apple ID onda NEĆE raditi makar bilo prijavljeno deset mail adresa. No, na iPhoneima ne treba adresa jer može primati isključivo na broj.

Na svom iPadu samo provjeri da ti je kvačica ispred barem jedne mail adrese na koju primaš poruke. I naravno također mora biti prijavljen na Apple ID. Ja imam prijavljeno nekoliko mail adresa u iMessage jer imam nekoliko iUređaja i na svima se vide sve adrese jer su na istom Apple ID, pa je samo bitno na svim uređajima odabrati drugačiju mail adresu, osim na iPhoneu gdje je dovoljan broj.
Tema zaključana.
30.12.2012 | 16:12
ma, sve sam to već napravio - i prijavio oboje na ID i dodao na iPhoneu i njen mejl, sve...
jedino moram provjeriti da joj nisu kvačice i na broju i na mejlu - ako u tome može biti problem...

a prijavljeni mejlovi mogu biti gmail i yahoo, ne moraju biti oni icloud i me?
Tema zaključana.
30.12.2012 | 17:08
evo, konačno je proradilo. izgleda da je bio problem u tome što su na iPhoneu bili uključeni i broj i mejl...
hvala Sank.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Prijava