Bluetooth pitanje ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bluetooth pitanje ?

15.07.2012 | 15:24
Zna li ko nešto malo više o bluetooth sistemu na iPhoneu, naime sa nekim modelima vozila se spaja sa nekim ne, spominje se neki rSAP, neki GSM II modul i GSM III modul, zatim zašto se dva iPhonea nemogu spojiti BT odnosno mogu ali samo ako oddedena aplikacija dopusti ?
Hvala!
Tema zaključana.
15.07.2012 | 20:55
Zato jer je BT na iPhoneu okljaštreni.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
15.07.2012 | 21:10
Apple ne želi da se BT na iPhoneu koristi za transfer podataka jer ga smatra presporom tehnologijom. Mislim da su po tom pitanju u pravu, to je još imalo smisla nekada, ali sada na smartphoneima koji imaju GB sadržaja i hi-res fotke to gubi smisao. Ionako je danas net na telefonu normalna stvar, pa nije problem poslati tim putem.
Tema zaključana.
15.07.2012 | 21:35
U pravu je dpasaric,BT radi najnormalnije na iPhone kad ga koristiš kao modem za net a s ipadom se ne vidi mada je na obadva uključen BT.
Tema zaključana.
16.07.2012 | 12:33
U autu imam radio koji ima BT hands free preko BT. Setup sam tako podesio da se otvori veza nakon 3 zvona i sve radi savrseno. Isto tako slusam glazbu sa iPhone-a na cd/radiu i nikakvih problema do sada nije bilo.
Tema zaključana.
16.07.2012 | 12:40
Mateo> Imaš JB iPhone?
Tema zaključana.
16.07.2012 | 12:45
H2O kaže:
Mateo> Imaš JB iPhone?

Ako je meni bilo pitanje odgovor je NE. JB sam imao na dva starija uredjaja i zakljucio sam da JB necu vise nikada napraviti na vrijednijem uredjaju.
Tema zaključana.
16.07.2012 | 13:48
Meni je na MB-B klasa uredno preko BT-a pocuclao cijeli imenik, čak i favorite, tako da stisnem na tipkovnici na autu br.1 i on zove onoga tko je prvi na listi favorita. Kad se BT-om spajam, vidi se na ekranu da se spojio s "borisovim 4S" i nema greške. Muziku nisam probao.
Tema zaključana.
16.07.2012 | 15:55
Obično ako se ima BT na radij, može se i AirPlay-om slati muzika, ali nema komocije (ili ima), a kad se spoji s kabelom, onda se može i prebacivati. Frend ima Hynai ix 35 i kad je spojen s kabelom može se voziti po meniu, a kada je spojen BT-om onda se vozi po telefoniu, a u oba slučaja telefom radi ali mislim bez imenika (koliko se sjećam).
Meni na Qashqai-u radi kao handsfree i nikako drugačije (ne poteže imenik i ne vuče muziku).
Tema zaključana.
16.07.2012 | 17:41
Pitao sam zato jer mi jedan frend ima BMW iz 2005 i njemu se uredno spaja preko BT i može razgovarati putem HF, drugi ima Mercedesa iz 2004 i auto vidi iphone ali se nemogu spojiti, isti slučaj ima frend ali na Škodi Ostaviji iz 2009, dok frendica ima Octaviju iz 2008 i kod nje sve radi super.U svim slučajevima riječ je o iphoneu 4/4S koji nisu JB i svi su na 5.1 i sva vozila imaju tvornički ugrađen sustav handsfree sustav s BT.

@cariblanco kod mene se dva iPhonea nevide putem BT i nemogu ih povezati, no zato mi se iPad spaja sa iPhoneom sa BT i onda mu iPhone služi kao hot spot(radi se o modelu iPada bez 3G)
Tema zaključana.
16.07.2012 | 18:43
iPhone 4S se savim uredno spaja na radio u Qashqai kupljen prošle godine. Precucla cijeli imenik tako da mogu sa volana birati koga će zvati, a isto tako radi i muzika preko BT, a na volanu mogu preskakati pjesme. Naravno ima i USB priključak u pretincu između prednjih sjedala, ali ga ne koristim osim ako moram nadopuniti bateriju jer BT sasvim lijepo funkcionira. Doduše, kad sam kupovao Qashqai, u salonu su se malo čudili kako to iPhone radi preko bluetootha jer da je njima rečeno da to ne radi
Tema zaključana.
16.07.2012 | 21:26
@Goan25 znam za to i tu opciju i sam ponekad koristim,nego sam htio napisati da se uređaji ne mogu spojiti da šalju podatke između sebe.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava