Placanje PayPal-om, vasa iskustva...sigurnost itd.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Placanje PayPal-om, vasa iskustva...sigurnost itd.

03.08.2012 | 12:27
Imam potrebu koristiti Paypal za placanje nekih usluga pa me zanimaju iskustva ljudi koji to koriste, u prvom redu sigurnost ali i ostalo.
Tema zaključana.
03.08.2012 | 12:55
Nikad nisam koristio, ali sam čuo da je sigurnost na visokom nivou, to ne treba da te brine.

Naravno, zavisi za koje usluge ti treba.

Ako se držiš provjerenih stranica, prodavača i usluga, tu nema prevara.
Tema zaključana.
03.08.2012 | 13:02
PayPal je odlican service. Koristim ga dugi niz godina. Nikada problema. Jednom sam prevaren na ebay (dobio nesto sto nisam narucio i platio), i ljudi vratili lovu na moj racun, nakon prituzbe.

Puno je sigurnije dodati karticu samo u PayPal i taj nalog koristiti za online placanja, nego na sto stranica svaki put unositi brojeve kartice.

Apsolutna preporuka!

Jedina mana je adresa, zato sto se ne moze mijenjati. Ako se preselis u drugu drzavu, ne mozes editirati adresu, vec moras otvoriti novi nalog.

Tako ja imam 3. (HR, BiH, USA)
Tema zaključana.
03.08.2012 | 13:19
Koristim vec vise od godinu dana i to u kombinaciji sa eBay. Nikakvih problema nema ako pazljivo i oprezno koristis.
Tema zaključana.
03.08.2012 | 14:08
Koristim ga duže vrijeme i do sada nisam imao ni jedan problem. Gdje god je to moguće plaćam PP.
Tema zaključana.
03.08.2012 | 14:22
Najsigurnije sredstvo placanja...
U par navrata prevare na ebayu, rijesili sve i vratili mi nofce.
Tema zaključana.
03.08.2012 | 14:22
Pogresno mjesto za poketanje teme,kakve vezi ima PayPal sa iPhone??????
Tema zaključana.
03.08.2012 | 14:35
saint kaže:

I ja se pitam...

Može se koristiti na App Store, ali pokretač teme je naveo da mu treba ''za neke usluge'', tako da ne znam kakve veze ima sa iTelefonom.
Tema zaključana.
03.08.2012 | 16:12
PayPal koristim dugo godina za plaćanja na internetu i nikad problema. Svakako preporučam.
Tema zaključana.
03.08.2012 | 16:28
Koristim ga godinama, nikad nikakvih problema...
Tema zaključana.
03.08.2012 | 19:32
saint kaže:

Ako koristim Paypal aplikaciju za iPhone sa App storea nekako mislim da postavljam pitanje na pravom mjestu a kako se da zakljuciti i odgovori su vrlo jasni i kvalitetni pa mislim da nisam pogrijesio? ukoliko jesam moja isprika i ujedno zahvale na misljenjima korisnika paypala.
Tema zaključana.
03.08.2012 | 19:59
@ Mateo, pogledaj gore pod razno. Baš sam imao slučaj gdje su koristeći stranice PayPala napravili pišing . Inaće ga koristim godinama i nije bilo problema ali uvijek moraš paziti. Plaćanje se vrši i preko kompa i to češće nego mobitelom, pa tvoj argument i nije na mjestu. Koristi razno za stvari koje nisu vezane za iPhone, već se budeš naučio, samo treba pratiti cijelu sliku. Na kraju i ja preporučam PayPal kao do sada jednu od najsigurnijih opcija.
Tema zaključana.
03.08.2012 | 20:19
@Mateo
Čitaj detaljnije. Vidi šta je pokretač teme napisao i vidi šta sam ja napisao u svom postu iznad. Pokretač teme je naveo da mu treba za ''neke usluge'', što implicira da mu vjerovatno ne treba za App Store, što dalje implicira da je opravdano čuđenje @saint-a šta će tema ovdje...
Tema zaključana.
03.08.2012 | 21:03
jzelko kaže:
Plaćanje se vrši i preko kompa i to češće nego mobitelom, pa tvoj argument i nije na mjestu. Koristi razno za stvari koje nisu vezane za iPhone, već se budeš naučio, samo treba pratiti cijelu sliku.

Moje pitanje je bilo vezano za PayPal uslugu u rublici iPhone. Koji dio toga ne možete shvatiti?
Da sam htio pitati za škodine žmigavce postavio bi pitanje na odgovarajucem mjestu kao i ovaj put.
Tema zaključana.
03.08.2012 | 21:12
Hladno_pivo kaže:
@Mateo
Čitaj detaljnije. Vidi šta je pokretač teme napisao i vidi šta sam ja napisao u svom postu iznad. Pokretač teme je naveo da mu treba za ''neke usluge'', što implicira da mu vjerovatno ne treba za App Store, što dalje implicira da je opravdano čuđenje @saint-a šta će tema ovdje...

1. Poktetac teme sam ja.
2. Postavio pitanje u rublici iPhone.
3. Sto eksplicitno znaci da se radi o aplikaciji za iPhone ta da je tema postavljena na dobrom mjestu.
Tema zaključana.
03.08.2012 | 21:46
Jao, izvini, ja tebi kažem da čitaš detaljnije, a zaboravio sam da si ti pokretač teme... haha Izgleda zato što sam pospan, a inače mi nije palo na pamet da provjerim. Izvini još jednom.

A pošto si sad napisao da ti treba za App Store odnosno za aplikaciju za iPhone, teme je na dobrom mjestu, misterija riješena.

Možda bi bilo bolje da si je stavio u Aplikacije ili negdje slično, ovo je više vezano za hardver u vezi iPhone-a, ali nema veze.
Tema zaključana.
03.08.2012 | 21:58
Hladno_pivo kaže:

Možda bi bilo bolje da si je stavio u Aplikacije ili negdje slično, ovo je više vezano za hardver u vezi iPhone-a, ali nema veze.

Obavezno cu ti se javiti drugi put da me uputis kad budem imao pitanje!
Tema zaključana.
03.08.2012 | 22:35
Nemoj biti drzak, opusti se malo, ne grizemo ovdje.

Umjesto da napišeš nešto tipa: ''haha, u redu je''... ti se ljutiš što sam ti sugerisao da možeš tamo postaviti temu, a može i ovdje, oboje odgovara...
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava