Cijena iPhone vs iPad
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cijena iPhone vs iPad

03.11.2012 | 12:28
Zanima me zašto je iPhone puno skuplji nego iPad? Kad se pogleda malo hardware,onda bi ta razika bila opravdana u korist iPada a ne obrnuto.Retinu imaju oboje,s tim da treba jači GPU za tjerati 10" monitor nego 4",kamera je skoro ista na oba uređaja,CPU isti,isti IOS,materijali kučišta su tu negdje,a njega na iPadu ima daleko više! Gledao sam prije dvije godine četvorku u free-shopu i uredno je držala cijenu 999 ¢.Nemam puno pojma o ekonomiji,ali mislim da ekonomske opravdanosti za visoku cijenu iPhone nema,nego je to neki inat apple....stvarno me ovo zanima,pa ako netko zna malo više o ovome bio bi mu zahvalan.
Tema zaključana.
03.11.2012 | 13:38
cariblanco kaže:
Zanima me zašto je iPhone puno skuplji nego iPad? Kad se pogleda malo hardware,onda bi ta razika bila opravdana u korist iPada a ne obrnuto.Retinu imaju oboje,s tim da treba jači GPU za tjerati 10" monitor nego 4",kamera je skoro ista na oba uređaja,CPU isti,isti IOS,materijali kučišta su tu negdje,a njega na iPadu ima daleko više! Gledao sam prije dvije godine četvorku u free-shopu i uredno je držala cijenu 999 ¢.Nemam puno pojma o ekonomiji,ali mislim da ekonomske opravdanosti za visoku cijenu iPhone nema,nego je to neki inat apple....stvarno me ovo zanima,pa ako netko zna malo više o ovome bio bi mu zahvalan.

zakon trzista...
Tema zaključana.
03.11.2012 | 15:20
Nema racionalnog objasnjenja. Zato sto mogu, vjerojatno...

Ni Ferrari ne vrijedi stotine tisuca eura, pa ga opet neko kupi. Izdvajaju cijenom premium segment.
Tema zaključana.
03.11.2012 | 15:27
Baš zato sam u posljednje vrijeme više zagrijan za novi iPad nego za iPhone 5 budući da moj 4S može sve što i novi iPhone. Čini mi se kao puno korisnija stvarčica, stoga se nadam nekim božićnim popustima u iStyleu.
Tema zaključana.
03.11.2012 | 16:21
Sa 4S hladno preskoci peticu. Sto ce ti novo donijeti?

Ne postoji eksluzivan sadrzaj za iPhone 5 a da ne radi odlicno na 4S.

Imas cak i onu smijuriju Siri

Veliki sam ljubitelj Apple ali drago mi je da im je Google odrzao lekciju na tom polju. Google search jednostavno radi savrseno glasovnim komandama. I BRZO...

Steta sto im nece Apple nikada dopustiti da petljaju na sistemskoj razini, razvalili bi Siri totalno.

Ja nisam jos imao priliku da vidim uzivo iPad Mini. Vjerojato cu i ja uzeti jednog
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava