Prijenos podataka sa jednog Maca na drugi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prijenos podataka sa jednog Maca na drugi

19.05.2009 | 22:33
Jednostavno pitanje

Godinu dana imas Alu iMaca 24, nakrcas ga slikama, muzikom, dokumentima i onda kupis MBP. Koristeni su Apple alati (iTunes, iPhoto i sl)...

Kako to najlakse prebaciti na novi stroj?

Kvaka je da stari stroj ide prije nego sto ce doci MBP, pa ne mogu direktno transferirati sa jednog na drugi.

Sto backupirati na starom compu? Osim naravno mojih neku custom foldera...

Zanima me kako sacuvati iTunes library, fotke, mailove i sl...

Ima li neki 3th party utility za te svrhe ili OS X to ima nekako rijeseno?

Hvala svima!!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
19.05.2009 | 22:47
99% toga je u tvojem user folderu i to je to. Ako si sam namjerno nešto gurao van toga onda to pokupi sam - npr. ako si iTunes lib stavljao na vanjski disk itd...
Tema zaključana.
20.05.2009 | 09:25
Hvala na odgovoru Davore, kako su ovo elegantno rijesili

Znaci li to da ce i programi iz App foldera raditi korektno na novom racunalu?

Teoretski bi trebali.

Ili ih je ipak bolje nanovo instalirati?

Tnx
Tema zaključana.
20.05.2009 | 09:43
Pretpostavljam da si imao na iMacu 10.5 pa samim time imaš Time Mashine. Ako si radio backup, onda jednostavno kod prvog startanja, nakon što si upisao osobne pdatke, pita da li imaš stari mac ili time machine. I onda ti jednostavno (kod mene je bilo za 100GB - cca 1 sat) prebaci sve na MBP. Nakon toga ti nemaš pojma da si ikada mijenjao računalo, jer sve je isto kao i prije i na mjestu gdje si to do sada držao. Mail, aplikacije, bookmarks, slike, muzika film, desktop. Apsolutno sve. Čak i aplikacije koje si instalirao a ne samo drag and drop. Ako samo prebacuješ user folder, mislim da ti neće raditi aplikacije koje se instaliraju kao Adobe paketom. Meni je otišao disk u MBP i nakon zamjene diska nisam skužio da se išta promijenilo.
Tema zaključana.
20.05.2009 | 14:14
Napraviti carbon copy clonerom kopiju na vanjskom disku, i onda migration utilityem vratiti sve nazad na novoj masini.
Tema zaključana.
14.12.2010 | 18:33
Imam pitanje!!!

Da li sa migration assistantom mogu prebacit sve programe (aplikacije) i njihov sadrzaj (npr: mSecure i sve podatke spremljen u njemu) sa jednog maca na drugi?
Takoder me zanima sta je s undercoverom. Naime da li se i on prebacuje ili je vezan za komp na koji je instaliran (imam onu studensku licencu koja je, ako se ne varam samo za jedan komp).

Fala na odgovorima...
Tema zaključana.
14.12.2010 | 21:18
Migration Assistant prebacuje aplikacije, sadržaj /Users foldera i sadržaj /Library foldera. To bi trebalo biti dovoljno, osim ako aplikacija nije neka čudna i "prljavo" napisana.

Undercover je takva aplikacija
Tema zaključana.
14.12.2010 | 23:54
Znaci za sve programe ne moram brinut osim za undercover. Za njega sam pronasao na FAQu da se moze prijavit promjena stroja, tako da sam to rijesio...

Bas se veselim sto prelazim na profesionalnu mac knjigu (MacBook Pro).
Tema zaključana.
17.12.2010 | 20:12
Čestitam ti na prijelazu
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava