Raspored dokumenata na desktopu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Raspored dokumenata na desktopu

11.01.2010 | 21:03
može li se nekako zadržati fizički raspored dokumenata na desktopu?
naime, svaki puta kad se komp restarta svi dokumenti koji su mi na desktopu slože mi se abecednim redom u dva-tri stupca na lijevoj strani desktopa. ja sam ih razbacao po desktopu, grupirajući ih u određene skupine, a imam ih podosta i jako mi smeta to što ih svaki puta poslije restarta moram nanovo slagati - koliko god to bilo rijetko.
Tema zaključana.
11.01.2010 | 21:19
Daj vidi sto i pise kad kliknes cmd+j dok si u finderu na desktopu.
Arange by stavi na "none"
Tema zaključana.
11.01.2010 | 22:10
Da, na desktopu desni klik pa "show view options" i provjer sto ti je pod Arrange By. Ja imam Snap To Grid i mogu najnormalnije razmjestati ikone po desktopu, tebi je vjerovatno Arrange by Name
Tema zaključana.
11.01.2010 | 22:16
Meni je stavljeno na none i ne premještaju se ikone kod restarta, ali kad mi se slučajno dogodi da napravim "pinch out" na touchpadu a da mi je (jer nisam u idealno isti čas stavio i palac i kažiprst na touchpad) strelica miša otklizila iz prozora na desktop, on mi poveća ikone na besmislenu veličinu i onda opet rasturi njihov relativni položaj. Kad ih vratim na normalnu veličinu, opet ih moram preslagivati.
Tema zaključana.
12.01.2010 | 01:41
ecvis17 je napisao:
Daj vidi sto i pise kad kliknes cmd+j dok si u finderu na desktopu.
Arange by stavi na "none"

kada si u Finderu pod "view options" nema "none", ima: "name/date modified/date changed/size/kind/label".
Tema zaključana.
12.01.2010 | 01:48
MoschuS je napisao:
Da, na desktopu desni klik pa "show view options" i provjer sto ti je pod Arrange By. Ja imam Snap To Grid i mogu najnormalnije razmjestati ikone po desktopu, tebi je vjerovatno Arrange by Name

i ja u "show view options" imam označeno "snap to grid". nije problem u razmještavanju po desktopu nego nakon što se komp restarta svi dokumenti na desktopu se poslože abecedno u stupce počevši od desnog kraja dasktopa prema lijevo (u prvom postu sam krivo rekao da ih slaže na lijevu stranu).

samo ne kužim ako postoji "show view options" čemu služi ona opcija "arange by" iznad njega? samo da te zajebava, valjda.
Tema zaključana.
12.01.2010 | 01:52
smayoo je napisao:
Meni je stavljeno na none i ne premještaju se ikone kod restarta...

probat ću ga retartati s opcijom "none", pa ću vidjeti.
onaj opsesivno-kompulzivni dio mene više voli "snap to grid" jer mi ih ravnomjerno poslaže, pa mogu mirnije spavati...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
Page Speed 0.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO