Q: 32/64bit Snow na MacBook (late '09)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Q: 32/64bit Snow na MacBook (late '09)

01.03.2010 | 20:46
Moj prvi Mac je naručen, ali kažu u adm.hr da je gužva i da će tek za 15-20 dana doć... glede OS-a... koliko sam skužio na everymac.com stranici koja se tim bavi, da moj budući ima 64bit procesor i EFI, ali da je od strane Apple-a mogućnost boot-anja 64bit Snow-a onemogućena... vidim postoji i hack kojim se tome doskoči... e sad, što mene zanima - OS s kojim ću ga dobit je 32bit, je li tako? Dobit ću i install DVD - jesu na njemu obje verzije ili samo 32bit? Za eventualno upgrade-at, ako je samo 32bit verzija na DVD-u, moram kupit posebno 64bit Snow? A zašto me zanima - hoće li 32bit Snow vidjet više od 3 GB RAM-a? Da ne kupujem 4 GB ukoliko se ne odlučim na hackiranje i force-anje 64bit? Je li uopće uputno imat jedan keks od 1GB i jedan od 2GB?
Tema zaključana.
01.03.2010 | 21:02
Nemas potrebe za 64bita, obican Snow vidi i vise od 3gb (ja u firmi imam 14). Ako mozes stavi 4gb jer je u pravilu bolje imati uparene kekse ali ako ne ide mozes i 2+1 razlike su mjerljive jedino benchmarcima.
Vidim da se jako puno ljudi zamara sa 64bita a i sam Apple je to zakomplicirao jer OS je 64 ali se ne dize 64bit kernel na svakom stroju pa ljudi misle da im to doslovno radi sa pola snage.
Tema zaključana.
01.03.2010 | 21:17
ma neću ja gonit ne znam što na Mac-u, ali volim imat viška RAM-a (ako to uopće postoji)... ne ganjam ja brzinu jedne aplikacije, nego samo želim imat komotnu situaciju da može dosta aplikacija radit u isto vrijeme... i kažeš da se ne zamaram da 32bit uredno hendla 4 GB... fino!
Tema zaključana.
02.03.2010 | 11:23
4gb je trenutno neki optimum za vrlo ugodan rad. Problem je u samim aplikacijama koje vecinom nisu jos prepisane u 64bita pa ne znaju koristiti vise od 3gb.
Tema zaključana.
02.03.2010 | 13:02
ma super - kažem, neću ja ni gonit app koja će tražit više od 3gb - neću force-at 64b, ostavit ćemo to za slijedeći Mac ... fala na pomoći!
Tema zaključana.
02.03.2010 | 16:06
To je ono kaj saam tvrdil, kod Apple-a se dobije tocno ono kaj se plati (ni vise ni manje), a to kaj se dobije radi korektno. Barem su moja iskustva takva (ili sam imal srece).
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
Page Speed 0.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO