Snow Leopard retail DVD boot problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Snow Leopard retail DVD boot problem

21.10.2010 | 22:12
Prvo se ispričavam ako sam fulao forum.

Hard disk mi radi probleme. U Disk Utilityju ne mogu resizeati particiju, niti napraviti verify/repair niti popraviti dozvole. Jednom veli da su "neki" fileovi zaključani, drugi put da je struktura diska neispravna pa bi prvo htio pokušati popraviti disk, a ako to ne uspije, onda napraviti clean install i podatke povući natrag s TimeMachine backupa. No, problem je u podizanju instalacije.

Sumnjam da je softverski problem jer kopiranje radi brzo, tih je u radu, senzor kaže normalnu temperaturu, niti jedan program u 4 mjeseca se nije srušio, a sustav je stabilan (nikad nije javio kakav kernel panic i sl.).

Prije 11 mjeseci sam kupio Snow Leopard Retail DVD kako bih ga stavio na stari MacBook White (2,1 Mid 2007) i instalirao se bez ikakvih problema, ali kad s tog medija želim bootati sadašnji stroj (iMac11,1 Core i7, Late 2009), boot ne prolazi. Startao sam ga u Verbose modu i vidio da se smrzne skoro odmah na početku (kod Loading System\Library\Caches\com.apple.kext.caches\Startup\Extensions.mkext).

Na internetu sam naišao na informaciju da se stroj, koji je noviji od verzije OS-a na mediju, odbija/ne može bootati.

Kako podignuti OS s DVD-a?
Tema zaključana.
22.10.2010 | 00:11
Da, čini mi se da je Djuro nedavno nešto slično napisao na nekom drugom threadu. Logika bi bila da na retail DVD-u od Snowa 10.6.0 nemaš drivere za hardver koji se pojavio kasnije i krenuo se isporučivati bazno s, npr. 10.6.2.

To bi značilo da ne možeš bootati taj stroj s tog DVD-a. Moraš koristiti originalni Snow Leopard DVD koji si dobio s tim strojem. Ili retail DVD koji je noviji od tvog stroja.
Tema zaključana.
22.10.2010 | 15:09
Probat ću onda s DVD-om koji je došao uz stroj.

Zahvaljujem na odgovoru.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava