snowleopard ne vidi samba share sa windowsa???
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

snowleopard ne vidi samba share sa windowsa???

02.11.2010 | 01:40
Molim vas dečki ako netko zna rješenje problema.Dakle windows 7 ima dijeljen disk od 500 gb ali ga mac u networku ne vidi. Ubuntu linux ga normalno vidi a isto tako i ostali pc user-i. Pozdrav i hvala
Tema zaključana.
02.11.2010 | 10:43
Pogledaj na System Preferences/Sharing/File Sharing i klkni na Options pa označi Share Files and Folders using SMB (Windows).
Tema zaključana.
02.11.2010 | 11:08
Čak i ako si to napravio, velika je šansa da ga nećeš vidjeti (tj. možda hoćeš, možda nećeš, nekad hoćeš, nekad nećeš, to ti je odlika M$ File and Printer Sharing protokola, tzv. SMB iliti "samba" ).

Ja sam odustao od toga, jednostavno, kad mi treba, iz findera cmd+k i direktno utipkam SMB adresu ili je uklikam s liste često korištenih. Petljavo, jbg, ali radi.
Tema zaključana.
02.11.2010 | 21:27
smayoo je napisao:
Čak i ako si to napravio, velika je šansa da ga nećeš vidjeti (tj. možda hoćeš, možda nećeš, nekad hoćeš, nekad nećeš, to ti je odlika M$ File and Printer Sharing protokola, tzv. SMB iliti "samba" ).

Ja sam odustao od toga, jednostavno, kad mi treba, iz findera cmd+k i direktno utipkam SMB adresu ili je uklikam s liste često korištenih. Petljavo, jbg, ali radi.

Da to sam i ja skuzio.Ali na 10.5 je normalno radilo.
Tema zaključana.
02.11.2010 | 21:39
Ma nije. SMB je ušljiv protokol i to nikad nigdje, ni na jednom OSu, ni na jednom stroju, nije radilo normalno. Možda si ti u svojoj konkretnoj konfiguraciji imao sreće, ali to nije nikad radilo normalno.
Tema zaključana.
02.11.2010 | 22:22
smayoo je napisao:
Ma nije. SMB je ušljiv protokol i to nikad nigdje, ni na jednom OSu, ni na jednom stroju, nije radilo normalno. Možda si ti u svojoj konkretnoj konfiguraciji imao sreće, ali to nije nikad radilo normalno.

Ok da onda dignem apf protokol na windowsima? Ili možda da dignem freenas os na nekoj kanti sa svim protokolim uključenim?
Tema zaključana.
02.11.2010 | 22:40
U biti kad razmislim nije ni ovako loše.
Tema zaključana.
03.11.2010 | 00:11
Eto. Drago mi je da si došao do istog zaključka kao i ja.
Tema zaključana.
16.12.2010 | 22:54
ja sam sve moje uredjaje(sat risivere+Ext Hardove i Mac-ove)resio ovim programom,i radi savrseno:)
www.expandrive.com/mac
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava