smanjenje PDF datoteke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

smanjenje PDF datoteke

25.01.2011 | 15:46
nemam baš iskustva sa time, naime, imam jednu knjigu u PDF formatu, čini mi se oko 7O Mb. Poslala bih ju e-mailom ali bih htjela smanjiti datoteku da slaanje ne traje 3 dana. kako?
Pomozite (jednostavnim riječnikom molim)
Hvala
Pozdraav
Tema zaključana.
25.01.2011 | 15:53
Nikako, jer je PDF već komprimiran format. Eventualno razlomiti s nečim na više komada, ali s obzirom da se ipak ne radi o toliko velikoj datoteci, predlažem da koristiš neki od servisa za slanje datoteka, recimo www.dropbox.com ili www.yousendit.com
Ima dosta takvih servica, nađi koji ti odgovara.
Tema zaključana.
25.01.2011 | 16:01
a mogu li možda istu stvar koju imam u wordu nekako smanjiti?
Tema zaključana.
25.01.2011 | 16:28
Ako se radi o istom dokumentu kojeg si eksportirala kao PDF ne vjerujem da će se moći još smanjiti. Možeš pokušati arhivirati originali .doc dokument (Desni klik pa archive), ali kako rekoh, ne vjerujem da će ispasti manji od PDF-a. Da nemaš u tom dokumentu slika i objekata koji su pretjeranih dimenzija pa napumpavaju bespotrebno veličinu?
Tema zaključana.
25.01.2011 | 16:29
Ako nema slika, nego je čisti tekst, onda zipanje čini čuda...
Tema zaključana.
25.01.2011 | 16:30
Olimpia,
za početak probaj komprimirati (zipati) *.pdf datoteku nekim od programa za komprimiranje, pa vidi hoće li ti to dati odgovarajuće rezultate. Postotak komprimiranja ovisi i o tome kakav je sadržaj *.pdf datoteke. Mogu biti bitmape, može biti samo tekst, a može i kombinacija toga.

Ne znam za Acrobat Reader, ali Acrobat Professional ima opciju da pri snimanju optimiziraš *.pdf i tako smanjiš njegovu veličinu. Naravno, tada postoji mogućnost da će ti slike biti slabije kvalitete, ali, ako te to ne smeta, onda nema problema. Sve zavisi od toga što Vi, mlada, želite.
Tema zaključana.
25.01.2011 | 17:15
Ovisno koji software koristiš.
Ako imaš adobe acrobat onda možeš ovako.

Bok
Tema zaključana.
25.01.2011 | 17:17
A ako NEMAŠ acrobat, onda možeš i previewu. Odeš na opciju save as i onda dolje odabereš smanjenje veličine i on ti sve još malo spreša....
Preview dolazi sa sistemom i ne košta te niš pa mi se čini nešto povoljnijom solucijom od Adobeovih čuda....
Tema zaključana.
25.01.2011 | 17:31
hvala, bok
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava