Crna kutija svih mountova!
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Crna kutija svih mountova!

24.02.2011 | 20:06
Primijetio sam danas da mi je com.apple.finder.plist bitno narastao od kad sam zadnji put zavirio u njega pa me zanimalo što je uzrok.

Ispostavilo se da je uzrok "FXDesktopVolumePositions" key koji (u mom slučaju) sadrži troznamenkasti broj itema - po jedan item za svaki različiti mount koji sam napravio na tom Macu!

Apple je u Snowu konačno riješio problem fiksiranja pozicija ikona diskova (točnije, mountova, neovisno o mediju) na Desktopu - i to na način da ih zapisuje u com.apple.finder.plist. Da bi "pamćenje" funkcioniralo, moraju tamo ostati zapisane zauvijek. To u praksi znači da uvidom u com.apple.finder.plist možete vidjeti svaki mount ikada napravljen na vašem stroju - pod uvjetom da netko nije "u međuvremenu" obrisao com.apple.finder.plist.

Ako ste paranoični ili jednostavno znatiželjni i zanima vas što ukućani/kolege sve guraju (CD/DVD/USB ) u (vaš) Mac, koje DMGove otvaraju ili na koje mrežne diskove se spajaju - zavirite u com.apple.finder.plist. Ostat ćete uskraćeni za informaciju KADA se nešto od toga dogodilo, ali bar ćete znati da se dogodilo.
Tema zaključana.
24.02.2011 | 20:28
a što bi se dogodilo kada bih obrisao taj .plist? čisto me zanima. ne zbog paranoje, već zbog one druge paranoje iz doba amige kada se svaki bajt šparao!
Tema zaključana.
24.02.2011 | 20:43
Resetirao bi postavke Findera (kreirao bi se novi com.apple.finder.plist).

Dobra vijest (za parnoične i za "štedljive" ) je da je moguće očistiti samo taj key, bez brisanja cijelog .plista, standardnim postupkom:

defaults write com.apple.finder FXDesktopVolumePositions ""
Tema zaključana.
25.02.2011 | 00:59
Ili u PropertyListEditoru Delete Item gore u toolbaru.

Nadam se samo da to dolazi standardno i da nije dio Dev instalacije.
Tema zaključana.
25.02.2011 | 08:51
To je dio Dev instalacije.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava