Antivirus za Mac OS? Da ili Ne?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Antivirus za Mac OS? Da ili Ne?

28.02.2011 | 20:54
Daklem, dugo je vremena MAC OS X bio zaštićen od raznih prehlada, virusa, baktusa i ostalih gamadi jer jednostavno nije bio toliko zanimljiv za hackere, a vjerojatno i nekih drugih razloga.

Zadnje vrijeme čini se ipak da se situacija mijenja. S jedne strane broj Apple računala naglo je porasao, doduše računajući i broj prodanih iPada. Povećana popularnost Apple proizvoda kao i povećan broj korisnika čini se da je privukao i hackere. Evo jedne vijesti u vezi toga:

www.appleinsider.com/articles/11/02/28/s...apples_mac_os_x.html

Sigurno da zbog toga još nije vrijeme za paranoju niti paniku. No, da li je sve bliže vrijeme kada ćemo ipak o tome morati početi razmišljati pa i poduzeti određene mjere kako bi sačuvali svoje osjetljive podatke?
Tema zaključana.
28.02.2011 | 21:04
kratko i jasno: ne. još uvijek, na sreću, ne!
Tema zaključana.
28.02.2011 | 21:34
hal9000, svaka čast, kratko i jasno, ali da li si pročitao tekst na koji sam ostavio link ili to smatraš suvišnim? Naime, ja ne pišem o prošlim vremenima, već o budućim. Jasno je da je sam MAC OS tako koncipiran da je teško napisati nekakav virus koji bi učinio veće štete, ali pored virusa tu postoje razni crvi, trojani i ostali maliciozni kodovi...

Evo još jednog zanimljivog linka, ali svakako pogledajte i komentare ispod teksta:

mac.appstorm.net/roundups/utilities-roun...and-do-we-need-them/

(Riba, oprosti, greškom sam ovu temu pokrenuo pod hardwareom, pa ako biš ju mogao preseliti u za to adekvatan forum. hvala)
Tema zaključana.
28.02.2011 | 23:31
citao sam o ovom trojanu na holandskom forumu.vecina se slaze da su taj isti trojan napravili ovi sto nude besplatan antivirus.ako uopste postoji.zato mirno spavajmo jos neko vrijeme.
Tema zaključana.
01.03.2011 | 09:59
Sank, da bi trojan radio korisnik mora biti izuzetno naivan ili glup - a ti to nisi. Stovise, ako je korisnik naivan i glup, trojan je najmanja opasnost, a antivirus mu nece pomoci.
Tema zaključana.
01.03.2011 | 15:08
Sank kaže:
hal9000, svaka čast, kratko i jasno, ali da li si pročitao tekst na koji sam ostavio link ili to smatraš suvišnim?

pročitao jesam. no svako toliko (recimo jednom godišnje) netko postavi slično pitanje. za sada, da kucnem (kuc, kuc) nije bilo potrebe, a neće je biti ni sada. mac je dobro zaštićena (iako ne savršeno) platforma. i kako riba kaže, bez administratorskog pristanka, nikakvo smeće ne može ni nutra ni van.
Tema zaključana.
06.03.2011 | 20:17
Ja kažem ne... Barem ne neko vrijeme i barem ne ove besplatne bedastoće...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava