Smoothing sistemskih fontova, anti aliasing.. OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Smoothing sistemskih fontova, anti aliasing.. OS X

08.04.2011 | 20:37
Pozdrav..

Kao što neki od vać već znaju, nedavno sam kupio iMac 27" sa Mac OS X 10.6.4

Stroj radi super, nema greške, jako sam zadovoljan, ali sam primjetio jednu sitnicu koju bih volio promjeniti ako je ikako moguće..

Naime, ne dopada mi se kako OS X zamućuje male fontove u interface-u aplikacija.. Može li se to nekako isključiti da pixel maping bude 1:1 bez anti aliasinga?

Uploadao sam screenshotove sa pc-a i maca jedan pored drugoga. Obratite pažnju na ovaj text u dnu "Page Spreads.."

>> www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachment...mages/capture_vs.jpg
Prilozi:
Tema zaključana.
08.04.2011 | 21:01
Ovdje si probao? Dok mijenjaš veličinu fonta odmah vidiš na stranici kako se isključuje smoothing na određenim dijelovima teksta
text_smoothing.jpg
Tema zaključana.
10.04.2011 | 02:30
probao ali ništa se ne događa ni kad mijenjam veličinu ni kad uključujem/isključujem font smoothing.. (ili ja ne vidim dobro)
Tema zaključana.
10.04.2011 | 10:47
Pročitaj ovaj članak da bi imao jasniju sliku o razlici prikaza fontova na navedenim sistemima:

http://www.joelonsoftware.com/items/2007/06/12.html

Ako me sjećanje dobro služi, mislim da je Riba objavio jedan članak ili komentar na forumu ovdje na Jabučnjaku, a tiče se ove tvoje teme. Prije dvije-tri godine.
Tema zaključana.
11.04.2011 | 00:02
Ja isto ne vidim vidljivu razliku ovisno o tim postavkama, pomiri se s tim i procitaj link koji je josko poslao. O tome su se vec lomila koplja, ima dosta materijala po netu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava