Najbolji backup tool?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Najbolji backup tool?

29.05.2011 | 14:19
Ovako, instalirao sam OSX 10.5.5 na svoj pc i trebala bi mi vasa preporuka za backup program.
Kao odrediste za backup sam mislio koristiti 2. hard disk.
Vec sam isprobao dosta takvih toolova i svi su uzasno sporoo radili(npr. superduper, silver keeper...)
Tema zaključana.
29.05.2011 | 15:55
Chronosync. Toplo preporučam.
Tema zaključana.
29.05.2011 | 21:45
Evo pokrenuo sam backup i dobio jedno desetak errora u kojima pise da se nemogu kopirat neki fileovi.
Hocu li moci restorati kasnije taj backup i bez tih fileova?
Zasad mi se cini da je puno brzi od ostalih tool-eva.
Tema zaključana.
29.05.2011 | 22:59
Chronosync je alat za sinkronizaciju datoteka, a ne samo glupi megakopirač. Zato je brz. Ako uvijek sinkroniziraš samo u jednom smjeru, onda je to zapravo inkrementalni backup.

Ono što ti ChronoSync napravi na vanjskom disku nije nikakva začahurena backup arhiva, niti disk image, nego je struktura datoteka identična onoj na izvoru. Ako neke datoteke iz nekih razloga nije uspio kopirati (bilo bi dobro znati što kaže poruka greške pa da znamo zašto), onda te datoteke nemaš (pa ih dakle nećeš moći kasnije niti pronaći na vanjskom disku), ali sve ostale imaš.

JOŠ JEDNA VAŽNA STVAR!

ChronoSync NIJE Time Machine. Ako na izvoru neku datoteku izbrišeš, on će je izbrisati i u kopiji kod iduće sinkronizacije (osim ako mu izričito kažeš da nikad ništa ne briše). Ako neku datoteku promijeniš, on NEĆE sačuvati staru verziju, već će je pregaziti zadnjom izmjenom!
Tema zaključana.
29.05.2011 | 23:08
ovaj je alat puuuno brzi od ostali backup toolova, evo napravio mi je backup za samo sat vremena
ovaj jedan sam ostavio od 17:00 do 12:00 popodne i jos nije bio gotov(vjerojatno zato jer je radio image od cijelog sustava)!
brzo sam shvatio na kojem principu radi
i nadam se da cu moci restorati kasnije bez problema
Tema zaključana.
29.05.2011 | 23:37
Za vraćanje s vanjskog diska na osnovni moraš samo napraviti takav template (desni mirror umjesto lijevog). Ali, ako ti bude trebao samo neki određeni file, jednostavno si ga kroz Finder pronađeš i kopiraš natrag na glavni disk.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava