Rad sa računalom bez miša, tipkovnice i monitora
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Rad sa računalom bez miša, tipkovnice i monitora

21.08.2011 | 11:37
Situacija je sljedeća: upogonio bih MacMini kao music server. Pritom MacMini ne bi imao ni miša ni tipkovnicu, a ni monitor.

Postoji li mogućnost upravljanja MacMinijem sa iPhonea ili iPada? Tu mislim na buđenje iz sleep moda i slanje u sleep mod. Ostalo bih radio pomoću aplikacije Remote za iPhone/iPad i sa tim nema problema.
Tema zaključana.
21.08.2011 | 12:13
A bio bi umrežen žicom ili preko wirelessa?

Ako je umrežen kabelom, onda bi morao raditi standardni wake-on-lan signal. Samo ti treba programčić za iPhone koji na MAC adresu Minija šalje wake-on-lan paket.
Tema zaključana.
21.08.2011 | 12:17
Tema zaključana.
21.08.2011 | 16:22
@Smayoo @Gregor
Wireless.

A i ja pitam svašta. Sada mi je palo na pamet da tipkom za gašenje mogu slati Minija u sleep i buditi ga iz njega!!!

Na iPadu/iPhoneu Imam Remote za upravljanje glazbenom kolekcijom i VNC softver (Screen) ako želim raditi druge stvari.

Ostaje samo pitanje slaže li se Mini da radi bez miša i tipkovnice (No keyboard detected - press any key to continue!!!) ili bi tu mogao ležati problem.
Tema zaključana.
21.08.2011 | 17:14
Briga njega je li spojena tipkovnica ili mouse...samo ukljuci automatski login i to je sve.
Tema zaključana.
21.08.2011 | 18:19
Riba kaže:
Briga njega je li spojena tipkovnica ili mouse...samo ukljuci automatski login i to je sve.

Odlično! U tom je slučaju moj problem riješen
Tema zaključana.
21.08.2011 | 21:02
Ali napravi to tako da imaš administratorski account s passwordom i drugi ne-administratorski account za auto login. Inače ti stroj postaje prilično ranjiv za napade, tim više što je na wirelessu.
Tema zaključana.
21.08.2011 | 22:36
smayoo kaže:
Ali napravi to tako da imaš administratorski account s passwordom i drugi ne-administratorski account za auto login. Inače ti stroj postaje prilično ranjiv za napade, tim više što je na wirelessu.

Hvala za savjet. Imat ću ga na umu kada MM stigne.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava