Automator i terminal komande
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Automator i terminal komande

10.09.2011 | 09:20
Znam da ima hrpa dobrih razloga zašto sudo traži password interaktivno, ali ja bi ipak volijo neke komande sa Root pravima autamatizirati npr.: sudo <.........> password < moj password> ili postij neka druga mogućnost kako izvesti u Automatoru duže terminal komande?

Konkretno:
od kad sam istalirao ovo g...o od Liona Mobilni backup mtmd mi stalno usporava stroj.
Ako ga isključim sa sudo tmutil disablelocal onda sve radi super, ali kad ugasim stroj i upalim ga opet, mtmd je ponovo aktivan i pravi mi s....e.

Tako da sam si zamislio sljedeće:
Automatorom napraviti Shell komandu i staviti ju u Autoexecute, i kad pokrenem ovo g...o od Liona, automatski mi ugasi ono g...o od mtmd-a.
Tema zaključana.
10.09.2011 | 10:00
sudo -S komanda < passfile

-S mora biti s VELIKIM S
passfile je datoteka koju kreiraš nekim editorom iz Terminala, npr.

nano passfile

i koja sadrži samo jedan redak teksta, bez entera na kraju, i u tom retku je password

Naglašavam da ovim setupom ozbiljno ugrožavaš sigurnost svog stroja!
Tema zaključana.
10.09.2011 | 10:37
Smayoo, to znači šta?
u automatoru napravin shell-skript sa: ?
Tema zaključana.
10.09.2011 | 15:37
Nisam razumio što nisi razumio.
Idemo probati (i ti, i ja) pisati cijele rečenice.
Dakle, tražio si kako sudo komandi zadati password programatski, da ne moraš unositi password interaktivno i ja sam ti to napisao.

sudo -S ime_komande_koju_pozivaš < ime_datoteke_u_kojoj_piše_tvoj_password

I to napišeš u Automator, baš kao što si rekao...

Screen_shot_2011_09_10_at_14.png
Tema zaključana.
11.09.2011 | 09:45
probao sam, ne radi. Javlja mi da prava Pass datoteke nisu Root.

Ali u pravu si, password koji odabrava pristup root, tako olako staviti na kocku nije baš neka dobra ideja.
Tema zaključana.
11.09.2011 | 10:28
Ajde, ne bilo ti teško, napravi ovamo copy paste *točne* poruke greške koju dobiješ (ili screenshot). Jer kod mene radi bez problema.

Gdje ti stoji pass datoteka? Kod mene je u ~ direktoriju.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava