Permissions problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Permissions problem

16.11.2011 | 16:08
Dakle, sustav je 10.7.2., a računalo je MBPro 3,1. U posljednje vrijeme stroj se samo smrzne i onda ga moram ugasiti tipkom, nekad ga uspijem upaliti normalno, a nekad samo krene proces bootanja uz buku ventilatora te ga onda opet moram ugasiti tipkom.
Screen_Shot_2011_11_16_at_14.jpg

Permissionsi su svakim danom sve gori, kaže Disk Utility, koji također govori da je struktura HD-a OK.

Sumnjam da su oni problem, pogledajte fotku.

Da li da napravim clean install Liona?

Iako zvuči suludo, da li je možda problem u eksternom monitoru na kojeg je laptop stalno spojen?
Tema zaključana.
16.11.2011 | 16:10
Još jedna slika, na ovoj se slabo vidi, valjda će sad biti bolje.
Screen_Shot_2011_11_16_at_15.jpg
Tema zaključana.
16.11.2011 | 17:08
Right-click -> Show image pokaže veliku sliku. Ubacit ću nekako da to bude očito. Što se tih permissiona tiče, ja ih u životu nisam "popravljao" a kako čujem kada god ideš provjeravati prijavit će ih hrpu.
Tema zaključana.
16.11.2011 | 17:51
Kako se smrzne? Vrti se beach ball u nedogled i ne možeš klikati ni po čemu, ili po nekim prozorima ipak možeš? Ili se totalno sve zaledi (ni miš se ne miče)?
Tema zaključana.
16.11.2011 | 20:39
Vidim da je MBP stariji model. Jel otvaran i čišćen te jesi li gledao temperaturu hardwera. Zatim su važna pitanja od smayooa. Vjerovatno time eliminiraš dio mogućnosti.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
16.11.2011 | 21:05
Teško da se Mac smrzne od nekog krivo postavljenog permissiona. Imaš neki drugi problem.
Tema zaključana.
17.11.2011 | 00:23
Tnx svima, komp nije čišćen, @jzelko.
@Smajoo Skroz se smrzne, ne ide niti kursor po ekranu, odnosno beach ball je nepomičan.

Evo fotka temperature, sad mi se čini ok.
Screen_Shot_2011_11_16_at_23.jpg
Tema zaključana.
17.11.2011 | 00:52
Da nije grafička, tj matična ploča. Nebih ti bio u koži, ali nadam se da se varam. Pravac servis, samo prije provjeri RAM memorije za svaki slučaj.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
17.11.2011 | 01:03
Ispravan Mac se ne smrzava. Iz mojeg iskustva to može komotno biti i dogma koja se ne propituje jer sam samo jednom doživio suprotan slučaj (točka 3).

Dakle, ne želim širiti paranoju, ali smrzavanje tog tipa može biti samo tri stvari:

1) hardverski problem (nažalost najvjerojatnija od ove tri opcije),
2) pokvaren third-party hardver spojen na stroj,
3) bug u nekom low-level driveru (obično grafički).

Prvo Apple Hardware Test cijeli, a ako je sve ok, onda idi dalje s temeljitim ispitivanjem diska, on je obično najčešći krivac. Držim palčeve da je rikno neki RAM keks. To bi ti bilo najjeftinije. Temperature su ti ok.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava