Dva pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dva pitanja

26.12.2011 | 00:22
Imam glup problem,nisam siguran sta je ovo u finderu pod nazivom Thor(Slika 1).Nemogu otvoriti,obrisati,prebaciti nigdje.Rado bih ga sklonio-obrisao.

Druga stvar da li smijem obrisati ove fajlove koji su na slici 2.Izgledaju mi kao nek "Bak" fajlovi.Neke prepoznajem tj predpostavljam od cega su XBMC,TU,Internet radio....

screen_capture-84de9cb59997c7a43fcae1e75cc18f61.png

Edit: Prvi problem sredio cmd+mouse u kantu,nemam pojma odakle mi ovaj folder u finderu

sad ostaje pitanje dali smijem brisati ove fajlove
Tema zaključana.
26.12.2011 | 00:23
Druga slika.
screen_capture_1-11f382523f70b87848cc921b43c65306.png
Tema zaključana.
26.12.2011 | 01:21
1) Da li se pise odvojeno
2) Smijes ih obrisati, ali za svaki slucaj ostavi ih dan dva u smecu. Ako primjetis problem, vratis ih iz smeca nazad
Tema zaključana.
26.12.2011 | 02:02
Znam da se pise odvojeno ali pisem sa iPhone-a.Moja greska

Ali sada imam jos veci problem,pravio sam se pametan i cackao ono sto neznam.Pokusao sam promjeniti naziv Home foldera i sve zaj...o i to da valja.Isao sam na root login i promjenio naziv foldera kada sam se vratio pod admin. userom nemam vise nista na mc-u. Sta da radim????
Tema zaključana.
26.12.2011 | 02:35
Vrati se opet na root login i promijeni naziv home foldera natrag u ono što je bio. Ako si to već jednom napravio, pretpostavljam da znaš da se to radi iz terminala (odnosno iz console moda) komandom mv.

Ako si samo promijenio ime home foldera (i ništa drugo u nekim sistemskim postavkama), to će biti dovoljno.
Tema zaključana.
26.12.2011 | 10:15
Hvala smayoo,sredio
Tema zaključana.
26.12.2011 | 11:20
Htio sam ti zapravo napisati i ovo, ali sam bio zaboravio:

promijeniti kratko korisničko ime (short username, odnosno, po unixaški, username) već kreiranog korisnika - jako je komplicirano i, ovisno o tome što je sve na računalu instalirano, uvijek se može dogoditi da nešto ne radi. Ispada jednostavnije:

1. kreirati novog korisnika sa željenim korisničkim imenom i prekopirati cijeli home folder starog korisnika u public/Drop box folder novog korisnika
2. iz accounta novog korisnika sve to iz njegova Drop Box foldera ubaciti na odgovarajuća mjesta (Library u Library, Documents u Documents, itd.)
3. izbrisati stari korisnički account
Tema zaključana.
26.12.2011 | 12:03
Ovdje možeš pronaći upute kako promijeniti lokaciju ili ime Home foldera.
Tema zaključana.
26.12.2011 | 12:40
Već mi se 2-3 korisnika javljalo na PM koji su slijedili baš te upute i putem negdje zaglavili. Teoretski sve štima, ali u praksi postoje situacije u kojima to nije dovoljno, treba promijeniti još nešto negjde drugdje, ili se jednostavno ne može napraviti promjena.
Tema zaključana.
26.12.2011 | 20:28
oni fajlovi sa xml..ostavlja jedan od addonsa iz XBMC...tj u njima se nalaze linkovi za streaming nekih tv kanala....Nista strasno...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava