network file shareing - permissions - lion
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

network file shareing - permissions - lion

09.01.2012 | 03:59
od kad sam upgradao ona lion over the network file shareing postao je neupotrebljiv..

radim na dva stroja.. i pristupam projektnom folder koji se nalazi na stolnom mac pro-u s macbook pro-a

npr. s MBP-a se ulogiram u svoj admin account na mac pro, gdje mogu borowseati po fileovima ali kad pokušam unjeti neki file (ili napraviti novi folder) izbaci mi window: "finder wants to make changes. Type your password to allow this."

ok, ne pretjerano oduševljen, upišem name i pass, i izbaci da taj file već postoji i da li ga želim replaceati.. kliknem replace i onda piše da item with that name alredy exist.. i to je to. kraj komunikacije
....ponekad se taj file pojavi na mac pro-u.. tj. počinje se multiplicirati kao prazni file u nedogled dok ponovo ne "relounch-am" finder na mbp-u s kojeg sam pokušao unositi fileove..

repairao sam permissione s recovery disca.. resetirao cache sve to na oba stroja

home folder i svi folderi pod shareing & permissions imaju moj account i admin accoute pod read & write privilages..

što je najčudnije to se dešava neovisno s kojeg stroja se ulogiram..

za prvu silu sam koristio airdrop ali to nije izvedivo na većim projktima..
Tema zaključana.
09.01.2012 | 10:03
A sve si strojeve digao na Lion ili samo neke?
Tema zaključana.
09.01.2012 | 12:35
Oba imaju lion s najnovijim updateom..
Tema zaključana.
09.01.2012 | 14:43
Pretpostavljam da koristiš AFP: protokol? Čisto za svaki slučaj i za probu - kako se ponaša ako ideš preko SMB ili FTP?
Tema zaključana.
09.01.2012 | 22:42
da, AFP i spajam ih direktno LAN kabelom (i gasim Airport jer je još na Snow Leopardu dolazilo do konflikta ako su bili spojeni preko Lan i wifi istodobno)
Tema zaključana.
09.01.2012 | 22:46
Naravno da je dolazilo do konflikta. Da bi izbjegao konflikt, morao bi koristiti neki switch sa spanning tree funkcijom (skupo i za doma nepotrebno).

Na stranu to - probaj SMB ili FTP protokolom. Imaš li iste probleme ili radi normalno?
Tema zaključana.
10.01.2012 | 00:33
super, hvala Ti..
sad probao SMB, i SMB radi.. a ftp mi nije ni ponuđen pod opcijama..

al zašto Apple Filing Protocol ne funkcionira.. zamo bog zna.. >:/ pretvaraju se u microsoft
Tema zaključana.
10.01.2012 | 00:44
Lion ima jos uvijek puno djecjih bolesti kad su u pitanju mreze
Tema zaključana.
10.01.2012 | 00:47
Ma da, ovaj Lion je baš u nekim stvarima bljak. Baš vezano uz file servere, ja imam mrežni disk koji najprije nije htio uopće raditi, onda sam ga natjerao da radi, a sad od zadnjeg updatea, kad probudim MBA, onda kojih 5 do 10 minuta uopće ne vidi server, svi shortcuti na server su beskorisni, ili uopće ne reagiraju na doubleclick ili dobijem poruku da servera nema.

Ali, onda nakon negog vremena, obično kad zaboravim što sam ono htio kopirati, disk se sam pojavi u sidebaru u Finder prozoru i od tada na dalje sve radi savršeno.
Tema zaključana.
12.01.2012 | 18:56
Lion je zbilja najgori update OSa od jaguara/panthera, sto se bugova tice..
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava