Lion i hrvatski jezik
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lion i hrvatski jezik

24.02.2012 | 19:44
Evo prije par dana sam i ja napokon preko App Storea kupio i instalirao Lion. Sve funkcionira kako je očekivano osim jezika koji ne mogu namjestiti baš kako želim. Naime, jedan od programa koji koristim zahtjeva da mi prvi jezik bude hrvatski u suprotnom ne mogu koristiti hrvatske dijakritičke znakove u nazivima slojeva, stranica i slično što mi je vrlo bitno.
Problem je u Lionu 10.7.3 koji sam instalirao i koji je u cijelosti preveden na hrvatski i kada naš jezik odaberem kao prvi, automatski mi cijeli sistem bude preveden na naš jezik. Ne smatram da je to loše ali mi ne odgovara i volio bih da mi prvi jezik bude hrvatski, a da sistemski izbornici i sve ostalo ostane na engleskom ako je moguće?
Tema zaključana.
24.02.2012 | 20:21
Mislim da nije moguće, osim uz neki hakeraj (pronaći i obrisati HR jezičnu biblioteku). Barem je tako na 10.6.x (pokušavao sam svojevremeno namjestiti nešto slično s talijanskim).
Tema zaključana.
  • campo
  • Posjetitelj
24.02.2012 | 20:25
Najjednostavnija ti je kombinacija dva usera i onda ih mijenjaš u gornjem desnom kutu jednim klikom
Tema zaključana.
24.02.2012 | 20:47
Da, to je svakako moguć workaround, ali ja bi osobno radije prešao "silom" na jezik koji ne želim jer bi se nakon nekog (kratkog) vremena navikao. Ovako si frustraciju guraš u nedogled jer stalno klackaš između engleskog i hrvatskog i ne daješ si šansu priviknuti se.

Inače, kod mene na MBP je engleski, a na kućnom Miniju je hrvatski i ja se bez frke prebacujem s jednog na drugi.
Tema zaključana.
25.02.2012 | 11:49
Nisam baš za neke workarounde i hakeraje tako da onda ostajem na hrvatskom jeziku. Moram priznati da mi prijevod bolje leži na OsX-u nego davnih dana na Windowsima gdje mi je to bilo apsolutno neprobavljivo. Začuđujuće se dobro snalazim mada će prilagodba sigurno potrajati nešto duže
Tema zaključana.
  • campo
  • Posjetitelj
25.02.2012 | 12:45
Slažem se da je hrvatski iznenađujuće dobro napravljen
Tema zaključana.
  • campo
  • Posjetitelj
25.02.2012 | 12:50
a pogotovu na iPhonu ne bih više mogao koristiti iPhone na engleskom
Tema zaključana.
25.02.2012 | 14:11
Ja sam instalirao 10.7.3 na MacBook Pro i Hrvatski prijevod mi je odmah dobro legao baš kao i na iPhoneu. Nemam zamjerki.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava