Video nadzor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Video nadzor

21.04.2015 | 17:48
Ima li netko od cijenjenih članova foruma iskustva s video nadzorom?

Naime, imam točku na fasadi na kojoj želim postaviti nadzornu kameru koju želim konfigurirati na način da zapisuje na Synology NAS.
Do željene točke dolazi jedino koaksijalni kabel koji od kamere dolazi točno do rutera i ukoliko bi njega mogao iskoristiti, a da me rješenje ne dovede u situaciju Grčke, to bi bilo idealno.

Dakle, ono što trebam je sljedeće:
1) kako 'provući' signal moderne IP kamere preko koaksialca (a da nije preskupo)?
2) koju kameru bi preporučili (cijena do 2000kn, za vanjsku uporabu, IC, reza od 720p pa naviše, kompatibilna sa Synologyjem)?

thx!
Tema zaključana.
21.04.2015 | 19:22
Hm, da li je opcija promjene kabela s UTP/STP?
Ako da, tada si na konju jer ima IP kamera koje podržavaju PoE (Power over ethernet). Moral budeš jedino spliter nabaviti koji ima mrežnu utičnicu.
Ovako nešto, ako nema RJ-45 mogućnost PoE.
www.cctvcamerapros.com/v/vspfiles/assets...-network-diagram.jpg
Ili ovako nešto ako ima (malo niže vidi):
poetech.en.alibaba.com/product/126429217...n_poe_IP_camera.html
Naravno, router ne mora imati podršku za PoE, ali tada je u adapterima igra.

Za prijedlog tipa kamere ti bude @smayoo mogao više reći.
Tema zaključana.
21.04.2015 | 19:24
Vjerojatno ide i preko koaksijalnog kabela kao ovo:
ecx.images-amazon.com/images/I/41luh2UQh0L.jpg
Mislim da je ovo skuplje rješenje.
Tema zaključana.
21.04.2015 | 20:10
Postoje điđe koje prenose ethernet preko koaxa, ali ne i napajanje. Moraš osigurati napajanje posebno. Ali u rangu od 2000 kn ionako nema ništa upotrebljivo, a kamoli vanjsko, s ir itd. Tako da radije odustani, odnosno odgodi dok cijene ne dođu u taj rang (više ne padaju tako naglo kao prije par godina) odnosno dok ne skupiš više novca.
Tema zaključana.
21.04.2015 | 22:06
thx
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
Page Speed 0.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO