Instaliranje programa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Instaliranje programa

14.08.2008 | 21:05
Pozdrav!

Pokusao sam instalirati Skype i Mozillu na eMac. (powerPC)
Sve sam radio prema uputama za instalaciju i nije bilo teskoca, ali na kraju ne mogu pokrenuti ni jedan od tih programa.

Nakon klika na ikonice, ona malo "bljesne", ali se nista ne otvara?!

Jel moze netko znati u cemu je problem, iz ovog sturog opisa?

Hvala unaprijed!
Tema zaključana.
14.08.2008 | 21:48
Pod Mozillom mislis Firefox? To bi moralo raditi! Koji sistem ti je gore?
Tema zaključana.
14.08.2008 | 21:52
Što se Mozille tiče nema potrebe za nikakvom instalacijom, samo app koju si preuzeo premjestiš u Applications folder i odande odvučeš u dock ili napraviš shortcut tj. alias na desktop. Mislim da je alias ctrl+povlačenje. Probaj to izbrisati i skinut nanovo i pripazi da nije možda najnovija Mozilla (beta), radije skini posljednju stable verziju. Za ovaj Skype ti pomogne možda netko od dečki tko to koristi, ja ga osobno u životu nisam vidio ni koristio.
Tema zaključana.
14.08.2008 | 22:05
Mislim Forefox, da.

Hardver je ok!

Software je
OS-X. v10.3 (pisalo je da treba raditi na tome)
Tema zaključana.
14.08.2008 | 22:09
Sve sam to tako napravio, ali nista. Nece otvoriti.

Nisam bas vican tom eMacu.

Pokusat cu naci neko rjesenje.

Hvala svima na komentarima.
Tema zaključana.
14.08.2008 | 22:40
mivica je napisao:

Software je
OS-X. v10.3 (pisalo je da treba raditi na tome)

10.4 je minimum koliko vidim za Firefox!
www.macupdate.com/info.php/id/10700/firefox
Tema zaključana.
06.04.2010 | 02:55
Pozdrav svima!!!

Novi sam na Macu,tako da sam citao dosta na ovom site-u i super je koristan,sve pohvale!!
Sad imam jedno pitanje vezano oko instalacije...kad skinem neki program ili aplikaciju,poslije instalacije, jel ga stavljam u kantu i brisem ( iz foldera downolads ) i ove ikone tih istih programa koji se pojave na desnoj strani ekrana?
Tema zaključana.
06.04.2010 | 10:39
@christiansen_15:
".dmg" fajl koji si downloadao u folder: "Downloads" (ili bilo koji drugi) i koji sadrži: ".mpkg" ili ".app" fajl možeš baciti nakon što si instalirao program, ako nemaš posebnog razloga za čuvanje tog fajla.
Ako se u ".dmg" fajlu nalazi ".mpkg" fajl, tada dvoklikom na taj fajl pokrećeš instalaciju i u prozoru izabireš mjesto za instalaciju programa. Obično je to "Applications" folder na sistemskom disku.
Ako se pak u ".dmg" fajlu nalazi ".app" fajl, sam ga odvući u "Applications" folder na sistemskom disku i time je instalacija gotova.
Ako ti se na desktopu pojave ikone programa s malom crnom strelicom u donjem lijevom uglu (alias), sam odluči što ćeš s njima. To je prečac do dotičnog programa. Možeš ga ostaviti ili baciti u smeće.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava