Windows emulacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Windows emulacija

15.12.2008 | 02:14
Dragi Jabucari,

Sto koristite za Windows emulaciju i zasto? Do sada sam koristio Parallelse, medjutim citao sam neke reviewe da je VMWare Fusion bitno brzi i puno manji "resource hog". S obzirom da Parallelse palim jednom mjesecno ili rjedje, ne trebaju mi neke ultranapredne mogunosti emulacije, medjutim rado bih onaj "brz i lagan na sustav" dio

Imate li kakvih iskustava/preporuka?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
15.12.2008 | 04:58
I ja sam čuo slično, ali mi u firmi koristimo Parallelse čisto po inerciji i zato jer Apple uvoznik njih ima u ponudi. Osobno ne koristim ništa od Win robe, ali ako bude bilo potrebe baš bih volio probati VMWare Fusion da mogu napraviti usporedbu. Nakon VirtualPC-ija na PowerPC-iju sve mi izgleda dovoljno brzo!
Tema zaključana.
15.12.2008 | 22:52
Baš sam neki dan stavio Virtual PC na sinovu novu polovnu lampu G4 na 1 GHz. S MS Win2000 radi bitno brže i stabilnije od sinove stare PC kante (Celeron na 1300). Dakle, Sunčice i još nekolicinu PC-only igara tog ranga vrti super. On zadovoljan. Ja još više.

VMware nisam probao. Meni se kod Parallels sviđa što može koristiti BootCamp particiju iako emulira posve drugi hardware od onog koji Mac zaista ima. Ali koristi hardware profiles i radi (uz povremene probleme kod baš ono bootanja Mac-a u Windowse, ako Parallels prije toga nisu propisno shutdownirali windoze).

Uglavnom, moje je pitanje, da li i VMware to mogu?
Tema zaključana.
16.12.2008 | 13:39
Da moze. Ja sam na pocetku imao raznih bug problema s Parallelsima s time da je tada puno ljudi trajno zeznulo bootcamp particiju zbog tih bugova tako da sam ja imao jos i srecu. Cim je izasao WMVare presao sam na njega i radi savrseno.
Tema zaključana.
05.01.2009 | 14:49
Je li netko možda probao VirtualBox?

www.virtualbox.org/wiki/VirtualBox

Besplatan je!
Tema zaključana.
05.01.2009 | 16:35
Od kada su izašli Parallelsi 4.0 zamjenio sam 3.0 s kojim je bilo djećjih bolesti i do sada mi rade bez problema.Uz 3.0 sam probao i VMware ali mi je bio lošiji od Parallelsa pa sam ga skinuo.Zadovoljan sam s 4.0 i s obzirom na to koliko mi treba,ne trebam bolje.
Tako da sada mogu preporučiti "Parallels"-e 4.0 i drugima.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava