Address Book i grupe korisnika
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Address Book i grupe korisnika

28.05.2009 | 09:58
Imam kolegicu u ZG koja radi administrativne poslove i moram osmisliti strategiju da mi nesto odradi, pa molim pomoc.

Naime, potrebno je kreirati listu nasih partnera i proslijediti mi te podatke, radi slanja newslettera, obavijesti, special offersa i sl...

E sad, zamislio sam da ona u svom Address Book napravi jednu grupu, nazove je kako zeli i puni tim podacima.

Kada zavrsi, moze li ona meni poslati SAMO tu grupu pa da ja to importam u svoj comp?

Hvala svima!
Tema zaključana.
28.05.2009 | 10:12
ovisi koje programe koristite ... tj koji ona koristi? Koji OS koristi. Ako koristi defaultni adressbook koji ide uz outlook express (ne outlook nego free verzija) na Windowsima onda nebu bas jednostavno ... a osobito ako popuni vise tabova u kartici bilo kontakta bilo grupe. Ima nekih appova za ovu svrhu a moze se i koristiti fiebird (jel se tako zove mozilin mail?) kao middle-man. Exportiras iz apple maila, importiras u firebird, exportiras iz firebirda, importiras u address book MS. It should work ako imas samo email pojedinih usera, a ako imas vise ocekuj komplikacije.
Tema zaključana.
28.05.2009 | 14:32
Tnx na odg ecvis ali bojim se da se nismo bas razumjeli.

I ona koristi Mac U biti cijela tvrtka je na Macovima, osim jednog racunala u Marini u Kastelima, ali i tu ce sada doci Mini.
Tema zaključana.
28.05.2009 | 16:08
u tom slucaju je odgovor da. Ito na ovaj nacin.
+ u group stupcu kreira novu grupu.
+ u contakt stupcu kreira novog kontakta
klik na grupu te file/export/group vCard exportira tu grupu u jedan file koji sadrzi sve pripadajuce kontakte pospremljene u grupu.
posalje ti to mailom i ti dabl klikom pokreces adresbook i one te pita "zbilja?" ti kazes "zbilja!" i to je to.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava