Crkla 802.1X autentikacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Crkla 802.1X autentikacija

05.06.2009 | 14:17
Evo dosao doma danas, probam radit na kompu i vidm da ne radi mi internet. Kako sam u studentskom domu, na net se spajam prek 802.1X autorizacije, dosad je sve radilo bez problema. Sada kad se pokusam spojiti na mrezu kaze mi da mi je konfiguracija pogresna... Probao sam drugi username, probao sam drugu uticnicu, opet ne radi, daklem problem je ocito na mom kompu

Btw, mrezna kartica opcenito funkcionira, trenutno sam spojen na drugi komp s njom tako da...

Koja dijagnostika bi sad bila potrebna da se utvrdi u cemu je tocno kvar, malo mi je smijesno da je otisla samo 802.1X autentikacija, a sve ostalo radi

Btw, jucer je nestalo struje dok me nije bilo doma, i kad sam se vratio i upalio racunalo sve je malkice usporeno radilo Nadam se da nije nista ozbiljno

komentari??
bok!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.06.2009 | 14:44
Prije nego se polomiš tražeći problem kod sebe, probaj neki drugi komp u studentskom domu - da li sve radi ok, možda se nešto polomilo s druge strane. Malo mi je čudno da bi nešto prestalo raditi "samo od sebe", to nisam još vidio.
Tema zaključana.
05.06.2009 | 16:03
Meni se to zna dogoditi kod nestanka el.ener. tj struje.
Ponovno moram restartat router i onda je OK.
Tema zaključana.
05.06.2009 | 17:06
U kojem si studentskom domu?
Tema zaključana.
05.06.2009 | 19:32
@dpasaric - Problem je sigurno kod mene, naravno probao sam spojiti svoj komp na drugu uticnicu, s dva razlicita usernejma, a onda sam i spojio drugi komp na svoju uticnicu s istim usernejmovima i radi. Daklem kod mene je problem.

@jzelko - Nije do toga, kao sto rekoh u stud domu sam, a tu ruter jedino moze admin resetirati, ali nije problem u tome uglavnom, jer ostala racunala normalno spojim na net...

@renato.lubina - Na Savi sam

komentari??
bok!
Tema zaključana.
05.06.2009 | 19:41
da...ja sam isto na savi, i kod mene sve uredno radi...
Vjerojatno je problem kod tebe... zanima me kada spojiš ethernet kabel je li ga osx očita (ona zelena lampica u network connections)
Imao sam tu situaciju da se pokvario ethernet spoj pa...
Tema zaključana.
05.06.2009 | 19:53
Ma radi mrezna inace OK, evo sad sam preko nje spojen na Net... al nisam spojen direktno na savsku mrezu nego na linuxbox koji glumi ruter. Dakle radi mrezna OK, ali ne moze proci 802.1X autorizaciju

bok!
Tema zaključana.
05.06.2009 | 19:54
Ok !
Probaj restart kompa.Uglavnom pali u većini slučajeva.Ako si to napravio, onda je nešto ozbiljnije, a tu ja nisam doma!
Tema zaključana.
05.06.2009 | 19:55
jzelko je napisao:
Ok !
Probaj restart kompa.Uglavnom pali u većini slučajeva.Ako si to napravio, onda je nešto ozbiljnije, a tu ja nisam doma!

Probao sam i restart kompa (2 puta ) ali nazalost nema rezultata...

bok!
Tema zaključana.
05.06.2009 | 20:43
Ne restart - reset.
Sa restartom nećeš ništa dobiti, moraš ga resetirati, imaš na apple.com kako se to radi, makneš bateriju itd itd itd.... ili to ide putem tipki ono kontrol + atl + 3 + 22 + noga na tipkovnici ...... ne sjećam se točno ali ima na apple.com potraži
Tema zaključana.
06.06.2009 | 04:11
Skini Wireshark, pokreni ga kao root (preko sudo-a) i stavi da ti hvata promet na en0 (pretpostavljam da ti je to mrezna kartica).
U Wiresharku mozes namjestiti da ti filtrira 802.1x authentification pakete pa mozes tocno vidjeti sto ti saljes i sto ti vraca server.
I onda to postas ovdje da vidimo sto to tebi tocno steka.

Meni neko vrijeme nije prolazila 802.1x autentifikacija, ali je ispalo da je RADIUS server na Cvjetnom crkao.
Ovdje mozes provjeriti status CARNetovih RADIUS servera i LDAP servera akademskih institucija (ako nista drugo, zgodno je znati ):
www.aaiedu.hr/status_re.php
www.aaiedu.hr/status_li.php
Tema zaključana.
10.06.2009 | 19:02
Evo proradilo je sada nakon sto sam napravio novi profil za 802.1X s IDENTICNIM postavkama. Nije mi jasno zasto je opce prestalo raditi in the first place Jebeni Micros... ovaj Apple

komentari??
bok!
Tema zaključana.
10.06.2009 | 19:13
aco je napisao:
Ne restart - reset.
Sa restartom nećeš ništa dobiti, moraš ga resetirati, imaš na apple.com kako se to radi, makneš bateriju itd itd itd.... ili to ide putem tipki ono kontrol + atl + 3 + 22 + noga na tipkovnici ...... ne sjećam se točno ali ima na apple.com potraži

Ako mislis na reset PRAM-a to nema veze s mrezom koliko citam, imalo je doduse na verzijama prije Leoparda...

support.apple.com/kb/HT1242

bok!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
10.06.2009 | 19:13
Možda mu je samo pozlilo na tren.
Tema zaključana.
10.06.2009 | 19:15
A možda se uvukao crv sumnje u jabuku razdora!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava