Koji softver za sinkronizaciju iMac-MB?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji softver za sinkronizaciju iMac-MB?

06.09.2009 | 13:07
ChronoSync ili da gledam dalje?
Tema zaključana.
06.09.2009 | 15:49
Ja koristim ChronoSync i jako sam zadovoljan. Bio sam gledao i neke druge, i nisu ni blizu.
Tema zaključana.
06.09.2009 | 16:25
smayoo je napisao:
Ja koristim ChronoSync i jako sam zadovoljan. Bio sam gledao i neke druge, i nisu ni blizu.

Skinut ću ga i isprobati.
BTW na koji se način radi sinkronizacija tj. kako se konkretno datoteke sa jednog računala prebacuju na drugo? U neku datoteku na vanjski disk pa sa vanjskog diska na drugo računalo ili kako? Nigdje nisam vidio da to jasno piše na njihovim stranicama.
Tema zaključana.
06.09.2009 | 16:49
Nisam siguran da razumijem pitanje. Zašto bi se datoteka prebacivala preko nekog trećeg diska? Prebacuje se izravno iz foldera A u folder B ili obratno, pri čemu folderi A i B mogu i ne moraju biti na različitim računalima. Ako su na različitim računalima, za komunikaciju među njima koristi se afp ili smb mrežni protokoli (afp ako su dva Mac-a u pitanju, a smb ako se radi o Macu i nekom PC-u).

Da bi program znao što se kamo kopira, što se ne dira, a što se briše, u svojoj posebnoj fajli čuva podatke o zadnjem usklađenom stanju (imena, veličine i vremenske tagove svake fajle i foldera).
Tema zaključana.
06.09.2009 | 17:11
smayoo je napisao:
Nisam siguran da razumijem pitanje. Zašto bi se datoteka prebacivala preko nekog trećeg diska? Prebacuje se izravno iz foldera A u folder B ili obratno, pri čemu folderi A i B mogu i ne moraju biti na različitim računalima. Ako su na različitim računalima, za komunikaciju među njima koristi se afp ili smb mrežni protokoli (afp ako su dva Mac-a u pitanju, a smb ako se radi o Macu i nekom PC-u).

Da bi program znao što se kamo kopira, što se ne dira, a što se briše, u svojoj posebnoj fajli čuva podatke o zadnjem usklađenom stanju (imena, veličine i vremenske tagove svake fajle i foldera).

Imam dva meka koja nisu umrežena, no dijele adsl wireless. Hoće li se oni međusobno vidjeti kroz ChronoSync?
Tema zaključana.
06.09.2009 | 17:35
Pod Tips na stranicama ChronoSynca našao sam odgovor na svoje pitanje http://www.econtechnologies.com/pages/cs/chrono_tips10.html
Dakle, može firewire, ethernet i network. To me zanimalo.
Tema zaključana.
06.09.2009 | 19:26
Da. Ako dijele adsl wireless, to znači da su umreženi.
Tema zaključana.
06.09.2009 | 19:50
ChronoSync se upravo skida pa ću ga isprobati. BTW rado ću izdvojiti 40 dolara ako budem zadovoljan.
Pozdrav i hvala
Tema zaključana.
07.09.2009 | 01:14
A da li je moguce sinkronizirat s PC-a na Mac?
Tema zaključana.
07.09.2009 | 09:15
ipetri68 je napisao:
A da li je moguce sinkronizirat s PC-a na Mac?

Na njihovu webu piše sljedeće:

"Mac to PC
ChronoSync only runs on a Mac but you can mount your PC and synchronize files between the two computers. Work on your Mac, sync, work on your PC, sync. It's that easy. Or sync sync between your Mac and someone's else's PC. ChronoSync keeps everyone in sync in a cross platform environment."
Tema zaključana.
07.09.2009 | 09:33
Ne samo da piše, nego stvarno i radi. Ja ChronoSync koristim najprije za syncanje s file serverom u firmi, preko smb protokola (dakle, to je sync s PC-jem), onda za syncanje s Minijem kod kuće (preko afp protokola) i povremeno za syncanje s laptopom moje supruge (Toshiba s windowsima, dakle opet smb).
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava