Rosetta
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Rosetta

25.11.2009 | 11:01
Izbacio mi se prozorčić sa textom : "To open NovamediaDiscSupressor, you need to install Rosetta."
Što mi je činiti?? Ni sama ne znam što je točno Rosetta.....
Tema zaključana.
25.11.2009 | 11:06
Pretpostavljam da se radi o novom kompu koji radi pod Snow Leopardom, tj. ima sistem 10.6.nešto (trebalo bi biti 10.6.2).
Ako je odgovor da, onda uzmi diskove koji su došli s njim i ubaci onaj prvi. On će ti ponuditi instalaciju sistema, ali ti trebaš additional instal. Tam se nalazi rosetta. To je programčić koji omogućuje da se aplikacije pisane za PPC procesore koriste i na Intel mašinama.
Sve je vrlo brzo gotovo, tražit će te tvoj admin pass i vjerojatno je potreban restart nakon instalacije. Nakon toga možeš koristiti svoj programčić na svojem stroju...
Tema zaključana.
25.11.2009 | 11:20
S druge strane, bilo bi puno bolje naci alternativu toj aplikaciji koja ne trazi Rosettu... ne znam tocno sto ta aplikacija radi ali mozda postoji update na www.novamedia.de
Tema zaključana.
25.11.2009 | 12:44
Da..... 10.6.2
A da li je moguće da ja to skinem sa neta?
Ili mi je baš potreban taj cd...... jer ja to nemam
Tema zaključana.
25.11.2009 | 12:48
@Riba : Ja ni ne znam šta sam čačkala da mi se pojavio taj prozorčić......
I sama sam zbunjena.... možda i prezbunjena da bi tražila alternativu!
Možda jer sam pokušavala instalirati stick od vodafone-ovog bežičnog interneta.... pa se to pokazalo
neuspješnim.......
Tema zaključana.
25.11.2009 | 12:58
To je od softvera za stick. Ako zelis koristiti stick skini noviju verziju za onog linka, u medjuvremenu da se rijesis ove poruke, otvori System Preferences, odaberi Accounts, pa svojeg korisnika i u Login Items makni taj DiscSuppressor koji ti se pokrece pri prijavi.
Tema zaključana.
25.11.2009 | 20:43
Da skinem noviju verziju sa ovog gore linka u predhodnoj poruci?
Tema zaključana.
25.11.2009 | 21:07
Ne nego sa onog linka koji sam ja stavio u forumu Mac OS X. To jest, s ovog linka

Ali prije nego to instaliraš, najprije trebaš pobrisati sve ostatke starog softvera inače će te stalno zezati... Upute za to, kao i ostale detalje potraži ovdje, negdje u donjoj polovici.
Tema zaključana.
26.11.2009 | 19:16
@Smayoo - Hvala puno..... problem riješen!! Radi ko singerica

Pozz
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava