VLC trza, QuickTimeX ne
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

VLC trza, QuickTimeX ne

10.01.2010 | 14:02
Kad gledam filmove preko VLCa i paralelno surfam svaki put dok se ne učita stranica VLC trza, ali ne samo tada nego i inače trza tu i tamo.

Međutim QuickTimeX ne trza nikada i to mi nikako ne ide u glavu zašto se to s VLCom dešava

Jedini problem je što Q ne čita mkv i nema mogućnost "skimminga" od po 10ak sekundi.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
10.01.2010 | 15:19
OK, a specifikacije stroja su?

Ja vrtim u VLC-u full-HD film na TV-u, imam na drugom monitoru WoW, Mail, iChat i obično Safari s gomilom prozora, nikada ništa ne trza. Vjerujem da imaš ili manjak RAM-a, pa swapa na disk ili ti nedostaje sirove snage, što kaže Activity Monitor?
Tema zaključana.
10.01.2010 | 16:00
MBP 13", 2.26GHz, 2 GB DDR3 RAMa, Nvidia 9400m...

Al Davore jebemu miša maloga, kako QTX-u ne fali rama ili snage a ovom fali?

nisam testirao sa activityem u tim trenucima al evo sada gledam neki .mkv i ne trza ništa a uz Safari je zauzeto 1.93GB RAMa dok VLC troši 35-36% CPUa
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
10.01.2010 | 17:34
QT ne vrti mkv i koliko znam ne šalje 5+1 surround preko optike npr. pa je mkv zahtjevniji format. Siguran sam da isti file koji mekano vrti QT, isto tako će mekano vrtiti i VLC.

Dakle, ti imaš usko grlo u snazi, samo je pitanje je li RAM ili procesori, što ti kaže Activity Monitor u tim peakovima?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava