blento
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

blento

28.01.2010 | 15:12
Dakle, moram napravit jednu relativno malenu bazu podataka, sa možda 20ak tablica.

Sviđa mi se izgled Bento-a i skinuo ja lijepo trial. Međutim malo me muči terminologija.

B(l)ento koristi pojmove library i collection, a mene zanima je li to odgovara pojmovima baza i tablica.

Pokušavao sam malo surfat al nisam uspio pronaći jednoznačan odgovor.

Ima li još neki alat a la B(l)ento za Snow Lea?
Tema zaključana.
28.01.2010 | 22:11
NeoOffice ima u paketu database aplikaciju stila komplet opremljenu s NeoBasicom za pisanje dodatnog koda. Upotrebljivo i besplatno.
Tema zaključana.
29.01.2010 | 00:05
B(l)ento koristi pojmove library i collection, a mene zanima je li to odgovara pojmovima baza i tablica.

Ne baš.

Bento dijeli (ili barem pokušava dijeliti) logiku iTunesa: library čini SVE što je "u bazi", a collection je svojevrsna playlista u kojoj su samo neke stavke iz iste te baze. Za konkretne podatke (popis filmova, npr.) imaš jedan library, ali možeš imati N collectiona (kako "običnih" - koje popunjavaš "pješke", tako i "smart" - koji se popunjavaju sami, po zadanom kriteriju).

Bit ćeš najbliži standardnoj logici baza ako prvo kreiraš New Library Folder (ne radi ništa pametno - samo kreira folder u koji ćeš trpati Librarye da ti cijeli projekt bude na okupu, i na taj način glumi "bazu" unutar Benta), potom kreiraš Librarye koji služe kao tablice i povežeš ih koristeći kreiranje fieldova koji su po tipu "Related Data". Collectione u toj priči shvati kao reporte.
Tema zaključana.
29.01.2010 | 07:07
Djipi je napisao:
Collectione u toj priči shvati kao reporte.

Po ovom kako si ih objasnio, ja bi prije rekao da ih treba shvatiti kao queryje.
Tema zaključana.
29.01.2010 | 09:29
Po ovom kako si ih objasnio, ja bi prije rekao da ih treba shvatiti kao queryje.

Istina!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava