Kišobran
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kišobran

29.03.2010 | 19:23
Ovako, jučer mi se počeo vrtiti onaj "kišobran" i mb pro se totalno usporio, nisam mogao skoro ništa otvoriti, a dok bi se određena aplikacija otvarala trajalo je kao vječnost. Nakon toga sam ubacio instalacijski dvd snow leopard, pokrenuo instalaciju i nakon toga je sve ok.

Šta bi to moglo biti?
Tema zaključana.
29.03.2010 | 20:38
Umjesto da odmah gaziš sistem, drugi put pogledaj u activity monitoru koji je to proces koji jede procesor. Ako ti se vrti kišobran kad se motaš mišem po praznom desktopu, onda je to vjerojatno Finder ili neki njegov child proces. To se može desiti npr. ako pokušava pristupiti nekom mrežnom resursu koji je naprasno nestao.
Tema zaključana.
29.03.2010 | 23:11
Iz mojeg iskustva, kad meni pokaže beachball na dulje od desetak sekundi to je ili kad Search indexira USB disk, ili kad se nešto dogodi tijekom browsanja, a vezano uz Flash. Kod jednih ljudi sam vidio da se stroj jako uspori i non-stop vrti ventilator ako imaš milijun onih Dashboard gluposti koje nešto stalno kopaju po internetu i skidaju "sviježe" podatke.

Naravno, isto ako mu nestane neki mrežni/firewire disk, ali to su jednokratne pojave, kad skuži da je disk nestao, onda se smiri. To bi u principu bilo to. Šteta reinstalacije.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava