mac & spyware
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mac & spyware

25.09.2010 | 17:05
Cesto koristim memory stick na faksu i u kopiraonicama. Zanimam me može li mac pokupiti neko smece od virusa, spyware , worm i slicnih napasti iako na njega ne utjecu tako da i on postane prijenosnik istih. Treba li mi neki software za to, ako da, koji bi bio najbolji. (na macu je samo OSX, bez windowsa , virtualizacije i sl.) Hvala
Tema zaključana.
25.09.2010 | 17:39
Nažalost može se desiti, dok si na Macu nemaš problema. Ali ako ima zaraze ćim stick ode u kakvog piceka moglo bi biti problema. Moj savjet ti je da stick očistiš na nekom piceku.
Tema zaključana.
25.09.2010 | 17:56
ok je to sa stickom, a mac, kako njega ocistiti ?
Tema zaključana.
25.09.2010 | 18:00
Pokušaj sa trial-om

www.kaspersky.com/anti-virus-for-mac?thr...LsoqQCFYcm3wodWjka6w
Tema zaključana.
25.09.2010 | 19:42
zar mac treba cistiti?
Tema zaključana.
25.09.2010 | 20:38
Ne Mac, ali ako postoji interakcija između Maca i Pc-a, za dobrobit potonjeg, dobro je imati neki antivirus na Macu.
No po meni, dovoljno je na Pc-u imati dobar antivirusni alat i to je to.
Tema zaključana.
26.09.2010 | 13:29
Moguća rješenja (poredana po "faktoru sigurnosti" ):

- koristi CD-R(W) umjesto sticka (i poslije ga prelomi i baci u smeće - sigurnost 100% )

- koristi neki čitač mem. kartica umjesto sticka. SD kartice imaju fizičku zaštitu od pisanja (kao nekad diskete). Ako negdje nađeš, uzmi stick koji ima taj read-only prekidač. Ja imam jedan upravo takav, prastari stick od 64MB, koji služi za "javnu upotrebu".

- svaki put nakon korištenja formatiraj stick

- većina tih spyware sr*nja su zapravo skrivene datoteke/folderi, pa jednostavno možeš ručno izbrisati sve što je sumnjivo.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava