Mobileme i moja domena
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mobileme i moja domena

29.10.2010 | 00:19
Imam Mobileme i u opcijama sam dodao svoju domenu. Sad me zanima šta još trebam napraviti da preko iweba uploadam stranice na svoju domenu!?

Može li mi netko pojasniti i objasniti ovo šta piše pod točkom 7 na linku ispod?

support.apple.com/kb/HT1107
Tema zaključana.
29.10.2010 | 10:30
Dakle moraš otići na stranice preko kojih si registrirao (kupio) svoju domenu. Oni ti nude i stranice za upravljanje postavkama vezano za tvoje domene nakon što se prijaviš. Među tim postavkama imaš i podešavanje DNS servera gdje možes iskonfigurirati da je tvoja domena u stvari samo drugo ime za web.me.com, tj iskonfiguriraš da je web.me.com tzv. "CNAME" za tvoju domenu.
Preko koga si uzeo domenu?
Tema zaključana.
29.10.2010 | 11:09
Uzeo sam preko totohost.hr. Znači, u postavkama trebam upisati ime svoje domene umjesto web.me.com? Rekli su mi oni da će srediti sve to ako uzmem hosting preko njih, i sad kad sam uzeo kažu da ne znaju. Sve to mi je totalna nepoznanica!!
Tema zaključana.
29.10.2010 | 11:39
Dakle kada kod nekoga kupiš domenu u načelu bi trebao imati na raspolaganju način da administriraš postavke te domene, uključujući i DNS postavke. U mojem slučaju to izgleda ovako:
cname.png

Dakle za domenu www.daj-ribi-kunu.com mogu dodati CNAME. U tvojem sučaju odabrao bih ovu opciju i kao CNAME napisao web.me.com, i to je to. Sam izgled konzole se može razlikovati ali opcije bi trebale biti iste. Naravno, moguće je da oni to uopće nemaju dostupno za korisnike ali ond abi barem trebali znati o čemu je riječ.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava