Raster u vektor.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Raster u vektor.

09.03.2011 | 20:44
Pomagajte. Treba mi program koji će pretvoriti nacrt (znaći linije, nema slika) u vektor (bilo bi dobro .dxf file). Vector Magic sam probao, ali ne radi kako treba ili ja nešto krivo radim.
Tema zaključana.
09.03.2011 | 20:54
Ja nisam nikad ni za koju platformu uspio naći softver koji to radi kako treba. Najnajbolje što sam vidio bilo je nekih 45% uspješno vektorizirano, a ostatak je bilo najbolje sve obrisati i crtati ručno.
Tema zaključana.
09.03.2011 | 20:56
Grrrr, znaći na žgance. No pain, no gain! LOL
Tema zaključana.
10.03.2011 | 00:20
smayoo kaže:
Ja nisam nikad ni za koju platformu uspio naći softver koji to radi kako treba. Najnajbolje što sam vidio bilo je nekih 45% uspješno vektorizirano, a ostatak je bilo najbolje sve obrisati i crtati ručno.

Ja sam vidio odličan krajem osamdesetih na Atariju ST, radio je brzo i precizno. Nakon toga nisam joiš našao upotrebljiv. zabac, probaj ipak Vectormagic, možeš odmah online provjeriti rezultate. Mislim čak da je prva konverzija besplatna. Nije loš u stvari, ovisno o predlošku.
Tema zaključana.
10.03.2011 | 11:29
Problem je što se u tehnici (nacrti!) uglavnom vektoriziraju stari, napola poderani nacrti, i to neke ozalitne kopije koje su same po sebi pune šuma koji bi najprije trebalo u photoshopu poluručno iščistiti. Originale na pausu gotovo nikad nitko nema, odavno izgubljeni u mračnim dubinama neke arhive, a ako i nisu, obično su loše čuvani pa paus role pucaju čim ih pipneš...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava