Kupnja programa za firmu od fizičke osobe!??
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja programa za firmu od fizičke osobe!??

09.08.2011 | 23:48
Da li se može kako kupit aplikaciju od fizičke osobe za d.o.o.?! Fizička osoba ima račun, aplikacija je kupljena kod nas u Hrvatskoj.
Tema zaključana.
10.08.2011 | 14:45
dobro pitanje. i mene zanima. itko?
Tema zaključana.
10.08.2011 | 15:21
Pretpostavljam da je moguće preko žiro računa. Fizička osoba ti izda račun, ali bi sa nekim knjigovodstvom trebalo provjeriti kolika su davanja. Koliko se sjećam negdje oko 35%. Fakturu bi onda trebalo uvećati za taj postotak.
Tema zaključana.
10.08.2011 | 15:24
Ako je fizička osoba autor te aplikacije, vuče me na ugovor o autorskom djelu al nisam siguran.
Tema zaključana.
10.08.2011 | 16:22
Znam da firma može kupiti (rabljeni) auto od fizičke osobe, to je sigurno. Pri tom ne plaća PDV, nego onih 5% poreza na promet.

Pretpostavljam da se ovdje radi o rabljenom softveru? Ne znam da li može to kupiti, ali znam da fizička osoba može unijeti legalno kupljen softver (za kojeg posjeduje račun) kao osnovno sredstvo u firmu (dakle na taj način postati suvlasnik u firmi ako već to nije).
Tema zaključana.
13.08.2011 | 22:28
Da čuo sam od mnogih da se auto od fizičke osobe može kupit za firmu. Ovaj, a šta ako sam ja vlasnik firme a kupio sam bio Adobe collection cs4 kao fizička osoba, jel bih mogao to kako prenesti....
Tema zaključana.
13.08.2011 | 22:40
Vjerujem da da. To bi upalo pod dokapitalizaciju firme, ako se ne varam. Sva tvoja privatna imovina koja se može registrirati kao osnovno sredstvo u firmi može biti unesena u firmu i upisana kao osnovno sredstvo, a za njenu (preostalu) vrijednost se uvećava temeljni kapital firme. Ali za detalje pitaj svog knjigovođu, ja to definitivno nisam.
Tema zaključana.
19.08.2011 | 20:51
Nemam još knjigovođu, pa zato pitam. Morat ču pitat koju knjigovođu. Ako se nebude moglo to izvest, neznam šta cu sa programima. Hoće to netko kupit?!
Tema zaključana.
19.08.2011 | 22:35
Može se to sigurno. Samo, kako ti rekoh, detalje s knjigovođom.
Tema zaključana.
24.08.2011 | 17:33
"smayoo", hvala
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava