Open/Neo/Libre Office za Mac - usporedba
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Open/Neo/Libre Office za Mac - usporedba

03.09.2011 | 20:19
Volio bi ovdje razmijeniti iskustva i mišljenja s drugim korisnicima vezano baš na ove tri varijante OO-a (i možda još neke dodatne za koje ne znam) - koju smatrate boljom ili lošijom od drugih i zašto.

Dakle, da naglasim, rado bih izbjegao uspoređivanje s MS Officeom i/ili iWork paketom - o tome smo već puno puta pisali, ali vrlo rijetko i samo usput smo se dotakli usporedbe među varijantama OO-a.

Ja koristim NeoOffice 3.2.1 jer mi Writer i Calc rade življe nego na OpenOffice, ali ovo iskustvo mi je nekih 2 godine staro i nekako mi se čini da se u zadnje vrijeme i Neo utromio. Libre nisam probao jer jednostavno nemam vremena pa me osobito zanimaju iskustva vezano za Libre.

Da li je Impress upotrebljiviji u nekoj od drugih varijanti? U Neo-u je katastrofalan. Spor, kilav, nestabilan... Ne da mi je to toliko bitno - za prezentacije koristim Keynote - ali zanima me, jer nekom tko želi besplatno rješenje, a treba mu alat za prezentacije, Impress u Neo stvarno nije za preporučiti.

Da li netko koristi Base i s koliko uspjeha?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
04.09.2011 | 03:08
Ja sam probao Neo i Open i zadržao se na Open. Sve je to slično, probao sam prvo Neo, ali je u jednom trenu imao neki problem (nešto s našim slovima ako se sjećam) i nije mi se dalo čekati patch, pa sam prešao na Open koji je tada radio OK. Vjerojatno su i ovaj u međuvremenu pokrpali. Inače, Open je u ranijim verzijama imao par ružnih OLE bugova s tablicama u tekst dokumentima, ali izgleda da su to sada sve ispravili. Što se tiče brzine, meni oba rade jednako brzo, tj. sve radi manje-više trenutno... nadam se da brzina ne bi trebala biti issue kod takvih programa?

Na kraju moj posao se svodi na Pages u kojem slažem svu internu dokumentaciju jer mi je najugodniji, a Open koristim kao Excel zamjenu i za .doc-ove koji dolaze iz vana, iz MS Officea. Sve u svemu uvijek ima negdje neki glitch, ali ništa s čime se ne bi moglo živjeti.
Tema zaključana.
26.09.2011 | 01:05
Probao Neo i Open prije ravno godinu dana. Odabrao Open jer se Impress bolje ponašao sa starim prezentacijama (u poslu stalno koristim stare prezentacije, neke napravljene u Openu prije 3-4 godine). Zadovoljan sam sa Impressom u 3.2 i višim verzijama, čak je i prezenterov ekran OK. Ima nedostatak što ne podržava annotations (ima highlighter ali je loš), ali to nema ni Keynote.

Prije ljeta prešao na Libre jer je (subjektivno, u aplikacijama koje koristim: Writer, Calc, Impress) brži od Opena.

Ne koristim Base, nikad ga nisam uspio upogonit da radi kako treba (ili da radi barem na razini Accessa iz 97e )
Tema zaključana.
26.09.2011 | 10:52
Da. To je baš i moje iskustvo vezano za Base... :/
Tema zaključana.
28.09.2011 | 02:11
Nije baš da ću bit od pomoći, ali mene TextEdit sasvim zadovoljava. Ak on ne zadovolji, tu je InDesign (doduše, stara verzija, kriza jelte . A za ostale stvari poput tabličnih kalkulatora, prezentacijskih programa itd. za to sam tak i tak truba. I u InDesignu se snalzaim jedno 1764 puta bolje nego u Wordu.

Ono kajja ne kužim, ovo se prvenstveno odnosi na kućne korisnike i njihove potrebe za pisanjem teksta, zašto baš mora biti Word format? Pa rtf ko zadovoljava 90% korisnika u 99% slučajeva.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava