Safari - monospace fontovi na ćirilici
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Safari - monospace fontovi na ćirilici

• User
  • Posjetitelj
18.10.2011 | 17:17
Imam jedan jako iritantan problem, a taj je da mi se na svakoj stranici u Safariju monospace font (dakle uglavnom isječke koda) prikazuje na ćirilici. Kako nisam ćirilično pismen jel mi može netko pomoći oko ovog problema?

Provjerio sam i Language & Text postavke u System Preferencesima i u Safariju mijenjao fixed-width font postavke ali ne pomaže. Čini mi se da prije na Snow Leopardu nije bilo toga - je li moguće da je neki bug s Lionom?
Tema zaključana.
18.10.2011 | 18:00
Vrlo vjerojatno korumpiran font. Provjeri sa FontBookom da nemaš korumpiranih ili duplih fontova.
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
18.10.2011 | 23:33
Provjerio i popravio greške, ali se ništa nije promijenilo :/

I u Chrome-u je isti slučaj, a u FF i Operi je OK.
Tema zaključana.
19.10.2011 | 03:41
Mozes li mi dati konkretan URL gdje vidis taj problem? Imas li iste simptome i u drugom korisnickom profilu?
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
19.10.2011 | 10:58
Bilo koja stranica s monospace fontovima, evo npr. ovu sam bezveze trazio u Google-u i prikazuje mi sav kod na ćirilici opet. Na drugom accountu isto :/ www.verot.net/php_class_upload_samples.htm

Provjerit ću još jednom s Font Bookom popodne za svaki slučaj al me baš čudi...
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
22.10.2011 | 17:15
Evo sad sam na drugom stroju (MacBook) i javlja se isti problem... Sad sam primijetio da neke stranice ipak prikazuju monospace na latinici, al opet dosta njih na ćirilici. Evo i ovu npr. prikazuje na ćirilici:
code.google.com/webtoolkit/gettingstarted.html#create

Na oba stroja je instaliran dodatni set fontova (isti), ali nakon provjere s font bookom i čišćenja niti jedan konflikt nije bio monospace, a problem je ostao.
Tema zaključana.
22.10.2011 | 17:26
Nemam instaliran dodatni set fontova, i sve te stranice su na latinici. Jesi probao deinstalirati fontove? Vjerovatno je konflikt tamo.
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
22.10.2011 | 22:40
Ni s brisanjem oštećenih fontova preko Font Booka nije pomoglo, a evo skidaju se update-i pa ćemo vidjet jel pomaže.
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
23.10.2011 | 00:12
Napokon riješio i sram me koliko je jednostavno

Kliknuo na Fixed-width fontove s lijeve strane u font booku i samo pogasio ove nove koji su bili dodani na ćirilici. Sad je opet sve OK, pa eto ako će kome pomoć još u životu...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava