Desni klik na MBP-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Desni klik na MBP-u

02.01.2012 | 14:07
Molim vas da li mi netko moze objasniti kako da uradim desni klik na Macu, naravno bez misa?
Stvarno sam nov u Mac svijetu!
Lijep pozdrav svima!
Tema zaključana.
02.01.2012 | 14:10
sa 2 prsta istovremeno klikni po touchpadu
Tema zaključana.
02.01.2012 | 14:13
To sam odavno probao ali ne funkcionira. gledao sam u postavkama ali ne mogu da nastimam.
Tema zaključana.
02.01.2012 | 14:16
Uspio sam podesiti! Hvala!
Tema zaključana.
02.01.2012 | 14:21
Pa kaj ti touchpad ne radi na kompu?
Ili s dva prsta (bez klika) ili control + normalni klik.
Tema zaključana.
02.01.2012 | 15:15
Mislim da je i dovoljno kliknuti na trackpad ali s desne strane.
Tema zaključana.
02.01.2012 | 15:36
tocno tako, u trackpad- sam podesio! inace jako slabo poznajem kompjutere a sad jos sam presao na mac pa mozete misliti koliko imam znanja, zato za gotovo svaku sitnicu sto se tice mac-a moram puno citati ili traziti pomoc od vas!
Mac vuce sam da ucis sve vise i vise, jednostavno se ne odvajam od njega!
LP svima!
Tema zaključana.
02.01.2012 | 16:25
Riba kaže:
Mislim da je i dovoljno kliknuti na trackpad ali s desne strane.

Radi ako tako podesiš. Dole desno ili dole lijevo (ako ti tako više odgovara), vjerojatno radi onih koji prelaze sa Windows laptopa.

Inače mene klik sa dva prsta nervira ali sam našao da radi i kad je jedan prst dole na trackpadu a drugim prstom klikneš, pa sam se navikao na tu gestu (ilitiga - moraju biti dva prsta na padu + klik, bez obzira kako napravio taj klik).
Tema zaključana.
03.01.2012 | 00:39
Prvi dan sam spojio logitec-ov mis i imao sam desni klik normalno ali htio sam rijesiti problem da mogu raditi i bez misa pa sam napokon i to rijesio. danas jedno dva sata sam pokusavao da napravim eksterni hdd da mogu slati na njega stvari i jedva sam uspio, sad me zeza usb stick i nikako da jos i to uradim.
Stvarno sam beginner pravi!
Tema zaključana.
03.01.2012 | 00:47
Stickovi i vanjski diskovi formatirani na NTFS (noviji windows format) neće raditi za pisanje (bez nekih dodatnih akcija), već samo za čitanje.
Tema zaključana.
03.01.2012 | 00:56
a da li mogu prebacivati muziku i filmove na njega ako ga formatiram i da li se usb stick moze formatirati?
Tema zaključana.
03.01.2012 | 09:47
Da i da. Ali ako ga formatiraš na Mac format, ne može se više čitati na Windowsima. Trebaš ga formatirati na FAT32, ali onda ne možeš gore staviti HD filmove (odnosno općenito datoteke veće od 4 GB).
Tema zaključana.
03.01.2012 | 15:16
Smayoo puno hvala na svemu, da nema vas teze bi bilo!
Tema zaključana.
03.01.2012 | 20:02
Predlazem paragonov NTFS for Mac. Spasio me muke s nekoliko externih HDD-ova. Cita. pise, sve radi besprijekorno. Lol, lijepo sam ih izreklamirao.

www.macupdate.com/app/mac/26288/ntfs-for-mac-os-x
Tema zaključana.
04.01.2012 | 02:09
Ja sam ga instalirao i nisam uspio nista uradit. Vjerovatno sam nesto krivo uradio. Pisalo je da je instalacija uspjesno uradjena ali sta dalje!?
Tema zaključana.
13.01.2012 | 22:46
Jesi pogledao u System Prefs? Trebao bi biti na dnu u rubrici Other. Po defaultu ce biti ukljucen i automatski bi trebao raditi. U tom ce ti prozoru, kada je NTFS HDD spojen, nuditi i tri opcije - Access Permissions, Compress Files and Folders i Disable Last Access Time i jos ima Set as startup gumb.
Jesi kupio program ili si ga skinuo na torrentima? Jesi tijekom instalacije unio serijski broj?
Tema zaključana.
14.01.2012 | 00:31
za desni klik sam nasao odlican program u app storeu. Zove se PopClip i funkcionise kao na iphone-u. Znaci cim obiljezis sta ces kopirati pojavi ti se prozor sa copy,paste. tako da ne moras klikati desnim klikom vise.
Tema zaključana.
14.01.2012 | 01:14
Ja sam ga formatirao i instalirao sam taj program. Kod mene sve uredno radi (citanje i pisanje) ali kad hocu prebacit na windowse nece uopce otvorit hd!
Tema zaključana.
14.01.2012 | 09:06
Gdje neće otvoriti HDD? Pod Windowsima? A kako si pokrenuo Windowse? U virtuali ili preko bootcampa (dual boot)? Ako su ti windowsi u virtuali, onda normalno da pod windowsima ne vidiš HDD - vanjski uređaj spoji se ili na stvarni, ili na virtualni stroj. Ne može na oba istodobno. Na windowse ga moraš prebaciti tako da najprije napraviš eject diska na Macu (ikonicu diska na desktopu odvuci "u smeće" ), ne odštekavaš disk, aktiviraš windowse, ali u prozoru, tako da ti ostane vidljiv menu od virtualizacijskog programa (Parallelsa, VMwarea, VirtualBoxa...) i onda tamo pod Devices, pa USB nađeš vanjski disk i uklikaš ga da si ga virtualni stroj povuče.
Tema zaključana.
14.01.2012 | 10:45
Ja probam hdd spojit na drugo racunalo, na mom mac-u nema windowsa. svaki put kad sam gotov obavezno tako gasim hdd, nikad ga ne istekavam bez da sam ga iskljucio.
Cak sam i usb probao formatirati u sve opcije sto mi daje pa windowsi ne citaju. ista stvar je s externim hd-om.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava