Mail i vremenski razmak
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mail i vremenski razmak

16.01.2012 | 13:06
Ovako, mom partneru se desila jedna ružna stvar, tračao je jednog bankara meni, ali i njega je stavio u copy tako da je i spomenuti dobio taj mail.
Kad je to primjetio bilo je kasno, pokušao je slanje spriječiti zaklapanjem mac-a ali normalno mail je prošao.
Postoji li neka postavka kojom bi se moglo namjestiti Mail da ćeka neko vrijeme (1min) pa tek onda da pošalje?
Tema zaključana.
16.01.2012 | 13:18
Radu u offline modu, pa onda će slati i primati kada ga staviš online. Ali to je krpanje posljedica a ne rješavanje uzroka problema.
Tema zaključana.
16.01.2012 | 13:44
To znači nema ništa da kad klikneš slanje da pusti (1 min Sigurnosti )pa onda pošalje, jer to ima na OE koliko mi je poznato? Dali je moguće sa Automatorom napraviti tako nešto, kao proceduru?
Tema zaključana.
16.01.2012 | 23:21
Ne znam kako bi se to napravilo, ali mogu predložiti nešto bolje - da tvoj partner ne priča/piše o nekome ništa što toj osobi ne bi rekao izravno u oči.

No, zaozbiljno - mislim da nema osobe koja intenzivnije poslovno komunicira mailom da mu/joj se ovo nije dogodilo barem jednom u životu. Shit happens. Neka se čovjeku ispriča i vozi dalje. Nakon dovoljnog broja poslanih mailova naučit će se tu minutu sigurnosti ugraditi u vlastiti mozak, dakle, da prije klika na send još jednom provjeri listu primatelja i tekst maila.

Ono što meni pomaže, i to dosta, je opcija Maila koju nisam drugdje vidio - "Mark addresses not ending with ......" pod Composing u Preferencesima. Dakle, kad tamo staviš kvačicu, i u kućicu upišeš @mojafirma.hr, sve adrese koje idu na adrese izvan firme bit će crvene, pa time i uočljivije, što je jako važno kad pišeš mailove s internim ili čak tajnim informacijama (gdje bi šteta bila puno veća, nego da jednostavno nekog ogovaraš).
Tema zaključana.
17.01.2012 | 04:28
Bravo Smayoo, znao sam da se u tebe mogu uzdati, to je dobro riješenje.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava