Calibre - problem sa nekim hrvatskim slovima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Calibre - problem sa nekim hrvatskim slovima

25.01.2012 | 13:24
Pozdrav,
prije par dana sam skinuo aplikaciju "Calibre" i sve lijepo i jednostavno radi, ali pojavio mi se problem da kod konverzije iz PDF u ePUB umjesto slova "ž" i "đ" ispisuje nekakve čudne znakove, dok su istovremeno "č", "ć" i "š" u redu!
Da li netko možda zna kako riješiti taj problem?
Gledao sam u postavkama aplikacije i nisam našao ništa kao niti na netu...
Svaka pomoć je dobrodošla.
Hvala.
Tema zaključana.
25.01.2012 | 15:22
Ja nisam primjetio nikakve probleme. Događa li se to sa svaim dokumentima ili smao sa nekima? Ja bi za početak prekontrolirao integritet fotovlja sa FontBookom.
Tema zaključana.
25.01.2012 | 16:57
Riba kaže:
Ja nisam primjetio nikakve probleme. Događa li se to sa svaim dokumentima ili smao sa nekima? Ja bi za početak prekontrolirao integritet fotovlja sa FontBookom.

Pa dogodilo se sa 3 od 4 PDF knjige koje sam konvertirao u ePUB.

Morat ćeš mi malo pojasniti što si mislio pod "prekontrolirati integritet fontovlja sa FontBookom"....
Tema zaključana.
25.01.2012 | 17:47
Pokreni FontBook aplikaciju, selektiraj sve fontove i odaberi Validate Fonts iz menija. Možeš mi i poslati jedan od problematičnih PDFova da vidim događa li se kod mene isto.
Tema zaključana.
26.01.2012 | 10:02
I ja sam na PCu ostao bez slova "đ" u dokumentu, tako da bi to mogla biti kvaka u postavkama. Ima tamo unutra kodna stranica za postaviti...
Tema zaključana.
26.01.2012 | 10:12
Ja sam bez naših nekih slova ostao na Macu i to s najnovijom verzijom Calibre, a kad sam htio PDF dokumente sa stranica Ministarstva vanjskih poslova vezanih uz ulazak u EU prebaciti u ePub format. Nije pomoglo niti mijenjanje kodnih stranica za ulazni dokument.
Tema zaključana.
26.01.2012 | 10:12
Može netko objasniti kako riješiti taj problem?!
Tema zaključana.
26.01.2012 | 21:53
Ja mislim da je stvar samo u encodingu. PDF ti je u Win CP-1250 encodingu, a software podrazumijeva ISO-8859-2 (tzv. Latin II). To je tipična fora kad imaš problema za ž i đ, a č, ć i š su OK.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava